Julen är här

I söndags när jag kom hem efter att ha varit på helgens sista visning med luciagänget möttes jag av en syn som gjorde mig glad i hela kroppen. Sambolambon hade nämligen plockat fram både julgran och julpynt! I och för sig hade vi varit och handlat julprylar på lördagen och jag var överlycklig över allt fint vi fick med oss hem. I alla fall så julpyntade vi hela lägenheten i söndags och julstämningen flög som ett rus genom kroppen! Eftersom vi inte har någon snö här uppe än och med mindre än en månad kvar till julafton måste man ju på något sätt fylla vardagen med saker som påminner om julen.

Kommer visa fler bilder senare då jag laddat kameran men just nu får ni endast se vår superfina julgran!


Let's get this party started

Vet ni vad jag just gjorde? Så klart ni inte vet. Jag klickade just hem en potentiell nyårsklänning! Jag vet att det är ganska tidigt, ellej nej det vet jag inte. Varför ska man alltid vänta till den sista sekunden på att hitta något att ha på sig?! Jag har inga direkta planer inför nyårsafton än men det behöver jag inte ha för att kunna bestämma vad jag ska ha på mig. Jag har börjat gilla paljetter allt mer och självklart har klänninen jag beställde paljetter på sig! Den är också väldigt öppen i ryggen. Om den bara sitter bra, blir den perfekt!

Förutom klänningen klickade jag också hem en body. Jag har ägt en body en gång i hela mitt liv och det var när jag gick i sjuan. Den var dessutom turkos. Den jag just klickade hem är svart och utifrån min synpunkt riktigt cool. Plaggen ser ni nedan och båda är från Nelly.
 

Bortom meningslösheten väntar meningen

Idag klev jag upp tidigt för att hämta Sambolambons tvätt nere i tvättstugan. Sedan dess har jag ätit frukost, försökt fixa till mitt CV (vilket inte alls går bra) och tittat på TV. Jag tänkte att jag skulle åka in till stan en sväng men jag måste få posten först. För i den ligger det troligtvis ett brev där det står att jag kan hämta ut mitt körkort! Sen har jag ett starkt behov av lite shopping. Det finns dessutom några saker som jag måste köpa. 
 
Nu tänkte jag göra lite nytta här i hemmet. Städa och röja undan lite grann. Någonting måste jag ju göra när jag bara är hemma. Vill verkligen hitta ett dagsjobb nu så att jag slipper sitta ensamen om dagarna och fundera på vad jag ska göra. 
 
En bild jag tog ut genom fönstret för någon vecka sen.
 

Elfte november tvåtusentolv

Jobbade på CG's igår, det börjar bli en vana nu. Känns skönt faktiskt! Måste bara börja lära mig vinerna och all mat. Jag har inte orkat ta tag i det medan jag höll på med körkortet. Det skulle bli för stressigt för mitt lilla huvud. 
 
Idag ska jag nog inte gör så mycket. Jag tänkte bara ta det lugnt och försökta fixa till mitt CV och sedan göra mig i ordning för jobbet. Hoppas att det går lika bra som igår! 


I have nothing if I don't have you

Igår var en jättebra dag. Vi hade en kort dag med luciagruppen för att kompensera upp lördagen vilket var ganska skönt. När jag kom hem var jag tvungen att ta en powernap för att orka hålla mig vaken hela kvällen. Eller snarare för att vara säker på att jag inte skulle somna på bion som vi skulle gå på senare. Vid 16-tiden kom Sambolambons familj på hans mammas sida över på middag. Vi hade en jättetrevlig stund tillsammans och sedan bar det iväg till bion. Vi såg Breaking Dawn Del 2 som var otroligt jäkla bra! När den var klar åkte jag till Josefine. Jag blir alltid lika glad när jag träffar henne! När vi jobbar olika tider så ses vi inte så mycket vilket typ dödar mig. Vi som sågs varje dag förut?! Det positiva är i alla fall att det blir mer värdefullt när vi väl ses. Fast jag hade ändå gärna setts oftare. 

Jag avslutade kvällen tillsammans med Sambolambon, filmen Bortspolad och en Ben & Jerry's. De fina blommorna på bordet köpte jag innan middagen. Ville att det skulle se extra fint ut när hans familj kom förbi!

 

Tillbringat helgen tillsammans med min extrafamilj

Helgen har återigen varit fylld med glada stunder och mycket sång. Lördagen för oss luciakandidater blev väldigt lång och påfrestande men det var jätteroligt ändå. Jag kan inte annat än tycka det när jag älskar att sjunga och älskar att umgås med de andra tjejerna. Alla är så roliga, trevliga och fantastiska människor! Vi kan redan prata om allting och vi känner oss väldigt bekväma i varandras sällskap. Eller ja, jag kan inte prata för de andra kandidaterna men det är så jag känner. Längtar redan till nästa helg! Hoppas bara jag kan tygla mitt halsont som blossade upp igår....

 
 

Äntligen en i klubben

Jag vet att det varit lite glest på inlägg den senste veckan och som vanligt har jag en förklaring! Jag har faktiskt varit enormt stressad OCH blivit sjuk. Idag blir det dock ändring eftersom stressen släppte ordentligt! Idag klarade jag nämligen teoriprovet vilket betyder att JAG JUST TOG KÖRKORT! Jag är så jäkla glad!!!!!! Ingenting kan förstöra den här dagen just nu. Det känns så otroligt bra. 
 
Nedan: Tjusig bild på mig när jag för första gången kör utan den där förbannade "övningskörnings"-skylten på bakrutan. Bry er inte om handen. Försökte bara göra "victory"tecknet... 
 

Wipe your lipstick across my mirror

Hej allihopa!

Har ni haft en bra helg? Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om min.. Förutom att träffarna med luciagänget har varit fantastiska! Det är så mycket roligare än vad jag förväntade mig och alla kommer verkligen överens med varandra. Vi har alltid så himla roligt! 
 
Eftersom jag fick godkänt på min uppkörning i fredags och Sarah tog körkort(!!!) frågade några vänner om vi ville följa med dem till O'learys och äta middag. Ingenting var planerat utan vi fick förfrågan sent på kvällen. Då vi inte hade bokat var det svårt att få ett bord med det löste sig och vi fick i oss lite mat. Jag tog det lugnt och var hemma tidigt. Skulle ju träffa luciagänget på lördagen vilket betydde tidig uppstigning!

Lördagen spenderade jag först i Piteå och sen när vi var färdiga där åkte Sarah och jag till Boden. Där väntade Amanda och vi bestämde oss för att göra oss i ordning och gå ut. Vi hade jätteroligt men jag var gode trött när jag vaknade upp på söndagen.

Amanda och jag i lördags.
 

There was a time

Fick godkänt på uppkörningen idag vilket jag tänker fira med en spontan middag med goda vänner. Är det fredag så är det! 
 
Ha en bra kväll!
 

Tom på ord idag

Jag har ingenting att skriva just nu och är dessutom på dåligt humör. Det är inte min dag idag och jag vill bara att den ska vara över. Eller hade i alla fall velat äta chibbas hela kvällen framför någon romantisk komedi eller New Girl. Istället ska jag jobba. Efter middagen ska jag börja tänka positivt och säga till mig själv att det kommer gå jättebra pch vara lika roligt som vanligt. Men tills dess ska jag forsätta se på TV och försöka att inte tänka på någonting alls. 
 
Ps. Det är jag bakom täcket... 
 

I love my bangs

Idag har jag haft fullt upp och har faktistk inte hunnit eller orkat ta mig tid till att skriva. Ska precis hoppa ner i sängen också. Jag är jättetrött och har ont i huvudet så det passar perfekt med lite skönhetssömn. Ni får dessutom ursäkta om jag råkar stava fel... Ser nämligen dåligt med min utväxta lugg hängandes som en djungel framför mina ögon. Detta är resultatet av mitt impulsiva beslut om att spara ut den igen. Insåg dock igår att det inte är en bra idé då jag faktiskt passar sjukt bra i lugg och bestämde mig för att klippa den igen. Imorgon blir den så-där-perfekt-lång-kort igen! Ska bli skönt.
 
Nu till det jag egentligen skulle göra. Sova. Sov så gott allihopa. 
 
  

Stort missförstånd

Ibland får alla kortslutning i hjärnan.. Syftar på mitt tidigare inlägg där jag råkat skriva "mitt alter ego". Jag svarade på kommentaren och det svaret finns i kommentarsfältet till inlägget då jag skrev det. Tur att någon kommenterade om det i alla fall! Annars hade ni gått och trott att jag har olika personligheter. Det har jag inte. I promise. 

Förutom att skriva fel har jag gjort tre körkortsprov idag med hjälp av appen IKörkort. Klarade samtliga av dem vilket känns bra. Det känns ändå som att jag har mycket kvar att lära mig men det kommer gå bra. Är ju ett tag kvar till dagen D.
 

Kandidaternas tangentbord glöder

Vill bara påminna er om att ni kan läsa min och de andra kandidaternas luciabloggar på Kuriren.se! Jag försöker uppdatera så mycket som möjligt vilket jag tror att det andra tjejerna också gör. På den bloggen berättar jag om mig själv och försöker få läsarna att förstå vem jag är trots att det inte är de som ska rösta. Jag kommer också att berätta vad vi gör på våra visningar etc. Där berättar jag mer ingående vad vi har gjort vilket jag (kanske) inte kommer göra här. Så om ni är nyfikna på vad vi håller på med får ni gå in HÄR och läsa. 
 
Luciagänget tillsammans med ett Luleåfan.
 

We live in a beautiful world

Taken in Denver, morning after first snowfall.
 

The story has been told

Igår mitt i min pluggning ringde Petter vilket resulterade i att jag fick jobba mitt andra pass på CGs. Det var jättelugnt hela kvällen så jag och en kollega putsade bestick och rullade såväl handdukar som servetter i princip hela kvällen. Det är såna arbetsuppgifter som måste göras och ibland är det skönt att göra dem. Igår var en sån dag. De hetsiga kvällarna måste kombineras med de slöa, annars hade nog alla inom branschen fått nog för länge sen. 
 

En liten slutsats

Jag förmodar att det blev en hård halloween-helg för många i Luleå. Speciellt för någon stackare som råkat tappat denna. Jag hoppas för Guds skull att den tillhörde en maskeraddräkt och inte flög av någon lösaktig tonåring för att öka sina chanser att få ligga.
 

I was born this way

Hej, god morgon och god eftermiddag!

Vad har ni gjort hittills idag? Säkert något vettigare än mig. Jag vet inte var som hände i morse men jag hörde inte min väckarklocka en enda gång?!! Jag klev därför upp 13.30, förstår ni, 13.30??????? Ibland får man, gissar jag. Det blir i alla fall den enda sovmorgonen jag får den här veckan då jag verkligen måste råplugga körkortsteori! Det börjar närma sig nu och jag är jättenervös. Egentligen så gör det ingenting om jag inte klarar det på första försöket men mitt alterego kommer dock ta väldigt illa upp..... Vilket är illa. Jag ska försöka tänka så positivt som möjligt och sen kan jag inte göra mer än mitt bästa. 
 
Nu sätter jag igång! 
 
Posera med pumpa! - Tumme upp.
 

We have been heaven blessed

Hemma och utmattad efter en låååååång men otroligt rolig dag! Måste säga att allt gick över förväntan med både vårt uppträdande och att sälja lotter. Vi hann öva en gång till på sångerna innan det var dags och det lät verkligen jättebra! Glädjen bara bubblade inom mig. Jag är stolt över allihopa!
 
Ikväll ska alla på maskerad och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Jag vill också klä ut mig och ta kort med alla andra som är utklädda. Jag är faktiskt lite ledsen om jag ska vara ärlig. Antingen får jag vänta till nästa år eller så får jag styra upp en egen maskeradfest. Jag tror att jag ska satsa på det sistnämnda. Nu ska jag tycka lite synd om mig själv innan jag hittar på någonting att göra.

Hoppas att ni alla har jätteroligt på era halloweenpartyn och maskerader. Jag hoppas verkligen det. Typ. 
 
 
 
 

Off I go

Nu ska Sarah och jag åka in till stan och köpa ett par skor. Därifrån åker vi direkt till Mediahuset där alla Luciakandidater ska samlas. Idag har vi får första visning vilket ska bli helt otroligt roligt. Hållpatserna ser ni här nedan. Jag hoppas att vi ses! Om inte, får ni alla ha en jättefin eftermiddag och kväll!
 
Träffa Norrbottens Luciakandidater på:
Ica Kvantum 16.00
Coop Arena 18.00
 

Min debut på CGs

Ni undrar säkert hur det gick igår? Så klart ni gör. Det gick jättebra! Jag var jättenervös när jag kom dit och Petter sa att det syntes. När vi väl kom igång släppte dock nervositeten och det gick super. Vi var två personer på varje station och han som var med mig var så himla duktig! Han hade en otroligt skön personlighet och hjälpte mig direkt om jag behövde hjälp. Jag vill jättegärna arbeta där igen! Det blir dessutom roligare och roligare när man lär sig nya saker hela tiden. 
 
Ni som inte varit på CGs, tycker jag ska gå dit och kika in! Det är en enormt mysig atmosfär i lokalen och stämingen är underbar. Under hela kvällen ville jag bara provsitta i varje fotölj som blev ledig. Det kunde jag så klart inte utan får vänta tills jag kommer dit som gäst istället. Det är verkligen en restaurang som jag rekommenderar! Det är rätt dyrt men helt klart värt priserna.
 
Nu sitter jag hos pappa och gav just upp teorin. Det är full rulle i köket vilket förhoppningsvis betyder mat snart. Det är tur det, jag är jättehungrig!
 

Är jag ett pucko?

Fick denna av Sambolambon i förrgår. Det skulle passa mig tyckte han. Han insisterade också på att den var fint sydd och hade kvalité. Ibland vet jag inte riktigt vad som försiggår där inne...
 
 
 

Jag blev med jobb

Nu blir det inget mer plugga då min chef ringde för en stund sedan och frågade om jag ville jobba ikväll. Självklart tackade jag ja. Jag är lite nervös dock. Jag ska nämligen jobba på CGs, Luleås nyöppnade restaurang, för första gången. De har till exempel 144 olika viner på menyn vilket är sjuuuukt många! Men det kommer gå bra. Allting har en första gång. Chefen sa också att vi kommer ta det stegvis så det kommer säkert gå jättebra! Börjar om en timme och så får vi se hur länge det blir. 
 
Håll tummarna för mig!
 

Plugga som i skolan

Jag tog en extra lång sovmorgon idag. Sedan åt jag varmkorv till lunch och satte mig ner och pluggade teori. Det går sakta framåt och om jag ska vara ärlig så känns det just nu som att jag inte kommer att klara provet. Det är dock ett tag kvar så jag får plugga stenhårt tills det är dags! 
 
Ska faktiskt plugga lite mer nu. Vad ska ni göra idag?