The pains of sleep

".. The horror of their deeds to view,
To know and loathe, yet wish and do!
Such griefs with such men well agree,
But wherefore, wherefore fall on me?
To be beloved is all I need,
And whom I love, I love indeed"

Sökte lite litteratur från Romantiken och snubblade över den här dikten. Den heter "The pains of sleep" och är skriven av Samuel Taylor Coleridge. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den förutom att jag tyckte att den var fin. Det tilltalar mig på något sätt. Hur eller varför har jag liksom inte kommit på än. Den bara gör det.


Det spelar ingen roll vem man spenderar kvällen med utan det är personen man går hem med

Hej! Har ni haft en bra dag? Det har jag. Kunde varit bättre om inte ett stanbesök förstörde det. Men det är sånt man får leva med.

Nå, vad har jag gjort idag? Nästan ingenting. Varit i skolan och gjort ett matschema åt mig och tjejerna. Fy fan vad mycket mat vi kommer ha med oss till Kebne. Det är sjukt! Tur att man bara ska bära med det en väg och inte heller upp på toppen. Då hade jag verkligen inte följt med. Fy vad jobbigt alltså. Jag har inte packat något eller tagit fram det jag ska ha med mig så jag har lite smått panik. Men sån är jag. Har alltid panik fast jag inte behöver. Jag ska försöka träna bort det. Försöka behålla lugnet liksom. Får se hur det går...

Börjar 08.25 imorgon så ska försöka hoppa ner i sängen så fort som möjligt nu. Tänkte bara att jag skulle ge er en liten och helt meningslös uppdate i alla fall. Visst är jag snäll? Aah, jag vet.


Då var det det här med rubriker igen...

Hej. Hej. Hej. Hej. Saknat mig? Klart ni har. Eh, har inte haft så mycket ork eller inspiration de senaste dagarna och därför har bloggen hållits ouppdaterad. Ni förstår säkert. Fick nya schemat idag och jag måste väl erkänna att jag inte är så imponerad.. Men vad ska man förvänta sig? Det är bara att leva med det.

På lördag åker vi som sagt till Kebne så jag kommer ha mycket att göra under veckan. Därför får ni inte bli ledsna om ni inte hör av mig. Jag förbereder mig bara för att bestiga Sveriges högsta berg. Ni behöver inte säga att jag är cool.. Har redan förstått att jag är det. Skämt och sido ska jag ta en tidig kväll ikväll och faktiskt hoppa ner i min nybäddade säng nu. Hur sköööönt?! Godnatt mina vänner och ha en jättebra tid tills vi hörs igen! Pussar och kramar.



Sex on the beach

Måste ändå erkänna att jag hade ganska roligt på fotbollen. Jag vet dock vad det beror på. Vill ni veta? Klart ni vill. 1) För att sällskapet var bäst. 2) För att det fanns för mycket snyggt att titta på. Borde kanske gå på fotboll oftare. I alla fall när det är killar som spelar.. Eller tjejer, så man kan titta på killarna i publiken.

Ikväll har jag tre alternativ. Vet inte riktigt än vilket av dom det kommer bli så det återstår att se. Det lutar åt två av dom vilket känns bra. Jag vill göra något galet. Något riktigt galet. Det ska jag göra. Okej. Bra. Hej.



Nog hade jag.

Lördag

Som den spontane jävel jag är hittade jag ju så klart på något efter inlägget jag skrev igår. Det blev några äventyr men en fin och sen film. Twilight närmare bestämt. Måste erkänna att det var skönt att vara hemma och må underbart bra idag medan alla helt vill begå självmord.

Idag kanske det blir fotbollstittande här på bergnäset med några brudar. Då undrar ni säkert varför jag som hatar fotboll ska dit... Jag åker ju så klart dit för att vara social. Sen hur det går i matchen bryr jag mig inte om. Nu ska jag laga amerikanska pannkakor till frukost. Förstår ni hur gott det är?



Google-bild

Too bad

Kul att det är några som har fest i en närliggande lägenhet när jag sitter ensam i min. Kul att jag ens nämner att jag sitter ensam hemma. Och kul att jag upprepar det en gång. Skratta så mycket ni vill. Jag spenderar då inga pengar. Jag får inte dåliga lungor av all cigarettrök och jag dricker inte alkohol. Så tyck inte synd om mig... Jag tycker synd om er.



Nödlösning med gardinen till höger. Har inte orkat göra något åt det sen jag möblerade om..

Even when we are gone

Jag vet att det är tråkigt med bara ett eller två inlägg om dagen men jag vill njuta så mycket som möjligt av de sista lugna dagarna innan skolan börjar på riktigt. Fick sluta 10.30 idag vilket var fruktansvärt skönt. Åt en otroligt god lunch på Cantarellen innan jag begav mig in till stan med Felix och Johan. Efter att ha träffat några gamla klasskompisar åkte jag hem för att bara hinna in i längenheten och vända innan jag åkte in igen. Då hämtade jag min dricks från båten och åkte och handlade inför kvällen. Det är nämligen kräftskiva med brudarna som står på schemat. Alla träffas hos Jossan ikväll och äter en supergod kräftmiddag, sen blir det utgång. Inte för mig dock som tar det lugnt ikväll. Det ska bli skönt. Känner mig faktiskt ganska trött.



Jag saknar dig redan


Dessa ständiga rubruker

Inga konstigheter idag inte. Eller. Ja. Jo. Kanske några. Men det får jag inte skriva för då kommer mamsen bli arg (hehe). Nä, skämt och sido så har dagen runnit på väldigt bra och snabbt. Vi har haft introduktioner på olika ämnen idag och ett av dom var idrott. Eftersom vi ska till Kebnekaise den 3-6 september så gick rektorn igenom det vilket har gjort att jag nu är enormt taggad för att åka. Jag längtar jättemycket! Innan var jag faktistk himla rädd eftersom han tidigare sagt att folk dör där och så vidare men nu känns det helt okej. Det bästa är att jag ska bestiga toppen och att det gör andra avundsjuka. Gött.


I still don't get it

Det blev afropower igår, inte spinning och core så vi kör det passet ikväll itsället. Har sjuk träningsvärk i ryggen sen dansen igår och lite i benen. Därför är jag lite orolig över hur cyklandet kommer gå idag. Fast värre är det med coren... I alla fall ryggdelen. Jag kommer ju slacka som fan på den. Alla titta ner i golvet och ingen ser att man inte gör något. Perfekt.

Skolan idag var lika ogivande som måndag och tisdag. Eftersom schemat inte är lagt än gör vi ingenting vettigt. Lunchen är det bästa på hela dagen. Vi äter på Cantarellen nu istället för Bistro Norrland och fy fan vad bra mat det är! Vi är i himlen. Jag älskar det. Tack rektorn. Tack Jocke.




Inte från restaurangen. Om det ändå vore så väl..

Drar ut...

... På en powerwalk med Jossan och sen åker jag in till stan för lite spinning och core. Jag kommer sova gott ikväll. Fan vad skönt.



Även fast det ser ut som att jag är skelögd så är jag inte det. Jag lovar.

I can resist...


Det är tomma ord som fastnar för att jag låter dem vara kvar

Första dagen i skolan på det sista året. Kändes helt okej. Nästan bättre än okej. Jag tror aldrig att jag har varit så glad i skolan som jag var idag. Jag var så himla glad att se alla! Det enda anledningen till att jag längtat lite till skolan är klassen. Om inte den fanns och om den inte hade varit det den är hade jag absolut inte tyckt att det var lika roligt. Då hade nog skolan varit en pina. Så tack alla mina underbara klasskamrater. Tack för att jag får gå med er ett år till. Bara ett år till..



På tal om klassen så lägger jag upp en bild från helgen (helt random så klart). Jag älskar dig bruden.



I'm ready to be amazed

Efter helgens bravader har jag konstaterat följande:

- Jag borde ha alkolås på mobilen.
- Är du på väg att säga något som du kanske kommer ångra dagen efter, säg det inte.
- Håll koll på dina saker.
- Drick med måtta.
- Folket i Umeå är underbara.
- Och jag kan verkligen inte sjunga på fyllan.


Blablabläää

Då var man i Umeå igen då. Fan vad skönt. Bussresan gick superbra! Beror kanske på att jag läste till sidan 60 och sov resten av tiden. Det var skönt. Fort gick tiden också. Den bara svischade förbi. Typ.

Klockan var väl ungefär kvart över tre när bussen anlände i Umeå. Samuel hämtade min väska och jag mötte upp Elvira i stan. Hittade alldeles för mycket och för dyra saker för plånkan. Men fy fan vad det kommer kännas skönt att ha dom hängandes i garderoben. Det blev ett par jeansshorts (dom satt som en smäck så jag bryr mig inte om att sommaren är slut!). Sen fick det bli ett par fjäderörhängen och ett par cykelbyxor också. Jag skiter i att det sinar på kontot. Jag är nöjd över mina köp!


Laugh when you can

Nu känner jag mig tom igen. Men på ett helt annat sätt. Jag har just varit och sett sista filmen av Harry P på bio. Jag tycker att alla Harry Potter filmerna är bra så ja, den här var också bra. Jag har grubblat mig för att se den. Det är ju liksom slut nu. Historien man har vuxit upp med är slut.. Där uppstår tomheten. Vad har man nu att längta till? Visst, det kommer andra filmer.. Men ingen kommar vara så fänglande och briljant som Harry Potter. Jag tror verkligen från den innersta vrån av mitt hjärta att det inte kommer det. Ingen.


Fooled once again

Känner mig faktiskt lite utnyttjad. Och tom. Allt jag trodde mig veta, visste jag inte och det jag vill kan jag inte få. Jag vet inte riktigt vad anledning till det är utan känner mig bara fruktansvärt dum..

Eller vem försöker jag lura? Klart det finns en anledning och klart jag vet vilken det är. När jag verkligen vill ha något, varför visar jag inte det? Nä, istället knuffar jag bort det. Knuffar det så långt att jag inte når det igen. Fan.

Om du vill ha mig

Som början på dagen åkte vi till Golfängen och spelade minigolf. Sara vann, Sofie kom tvåa och jag kom sist. Man kan ju inte vara bäst i allt liksom. Efter det åkte vi och handlade de ingredienser vi behövde för maträtterna jag hade bestämt att vi skulle äta. En förrätt, en varmrätt och en efterrätt (som blev två). Sofie som var gäst fick underhålla sig vid datorn medan Sara och jag brilljerade i köket. Jag kanske har en framtid inom kockyrket ändå. Förutom att jag blir hetsig och ibland glömmer bort något om jag göra flera saker samtidigt.

Nu sitter alla inne på mitt otroligt stökiga rum och bara tar det lugnt. Sara plattar Sofies hår och jag ligger som en val i sängen. Fan vad trött jag är. Men med Håkan sjungandes i bakgrunden är det omöjligt att somna. Han är så bra. Han är bäst.

För att avsluta detta händelserika inlägg berättar vad vi har ätiti.. Till förrätt blev det toast skagen, till varmrätt pasta med champinjonsås och vitlöksbröd och till efterrätt kladdkaka (med marabou i) serverad med vispgrädde och bär. Och betyg då, ja det blev ju tomt på tallrikarna.











Det här kommer bli en bra dag

Hela förmiddagen har gått åt till att planera resten av dagen. Sofie är på väg hit och som tur är är jag klar med alla planer. Hoppas bara dom blir lika bra i verkligheten som dom är i mitt huvud. Bara vi lyckas få ihop tidsschemat så ska allt gå bra. Ååååh, jag är helt förväntansfull även fast jag vet vad vi ska göra! Jag hoppas att hon tycker det är roligt. Annars har jag misslyckats totalt.


Plötsligt händer det

Glömde ju nämna det viktigaste som hänt under hela dagen! Okej, kanske inte det viktigaste men utan tvekan det bästa. Var vrålhungrig efter träningen men hann varken äta eller åka förbi statoil och köpa bananer för att jag skulle åka och titta på en fotbollsmatch (ni som känner mig förstår att Sara så klart hetsade mig till att snabba mig, annars hade jag garanterat inte hoppat över måltiden!). Hur som helst visste jag att Andréas skulle till donken, jag ringde snabbt till honom och gav honom mina valpögon genom telefonen och bad snällt att han skulle köpa två cheeseburgare åt mig. Ögonen måste ha fungerat för några minuter senare dök han upp med mina två hamburgare. Jag blev så lycklig! Att jag är skyldig honom big time nu spelar ingen roll. Jag fick mina två cheese!



Det har hänt att jag ljugit och sagt att jag måste gå hem

Idag har jag faktistk gjort mycket. Erik ringde tjugo i tolv och frågade om jag kunde vara hundvakt. Självklart sa jag ja och klev därför upp fem minuter senare. Gled in till stan och mötte upp Anton klockan fyra. Där gjorde han några ärenden och vi gick och kollade schemat. Och gissa vad? Jag jobbar inte i helgen så jag beger mig ner till Umeå!!! Åker på torsdag och kommer hem på söndag. Fy fan vad skönt det ska bli. Jag saknar dom så enormt mycket! Sara följer också med den här gången. "Dubbelt" av mig och dubbelt med kul. Kan det bli bättre?


Bilderna gör inte såret eller smärtan rättvisa

Kom på att jag glömt berätta om pennan jag fick inkörd i benet veckan då fransmännen var här. Ja, ni läste rätt. En penna. I benet. Visst tycker ni synd om mig nu? Det var liksom det som var meningen.




Jag har stirrat mig blind i en spegel

Efter ett One tree hill avsnitt tänkte jag att det fick vara nog och drog mig ut i spåret en sväng. Det gick väl som vanligt. Varken bra eller dåligt. Trots det så känns det alltid bra efteråt. Jag är nöjd med att jag lyckades ta mig i skinnet och påbörja löptäningen i alla fall. Bra Maria, mycket bra gjort.

Nu ska jag äta lite grann och sen blir det filmkväll. Perkeft så här på en söndag.



Blåååååååndiie (tar så dåligt med bilder nu för tiden så har bara gamla att bjuda på. Lev med det).


Röker fyra cigaretter i rad inget gör mig glad

Eftersom internet vek ner sig igår kunde jag varken skriva hur nöjd jag var med Veronica Maggio konserten som jag såg igår (jag såg den förvisso på tv men ändå) och att jag skulle jobba på Allsar istället för på båten. Där har jag knappt satt min fot på hela sommaren så jag trodde nästan att jag glömt bort vad jag skulle göra. Men icket, rutinerna satt i. Som tur var seglade timmarna förbi och jag gick hem lika fort som jag kom dit.

Jag klev upp för en timme sen (jo, jag var nog ganska trött) och nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra för frukost/lunch/middag eftersom ingen annan i familjen är hemma och kommer inte komma hem på väldigt länge. Känner mig lite övergiven.. Mamma frågade inte ens om jag ville följa med på fotbollen idag. Att jag överhuvudtaget inte tycker om fotboll hör inte hit.



Tagen från stadshusets tak när fransmännen var här.


When I get older

Man kunde bland annat göra mekaniska djur på teknikens hus. Men man kunde fan inte vaska guld längre. Blev sjukt besviken och måste erkänna att teknikens hus inte är lika roligt när man har vuxit upp. Tankarna bara seglade iväg till den tiden då man kunde få med sig sina framvaskade guldkorn hem. Till den tiden då man gladde sig åt minsta lilla. Antar att man måste inse att den tiden är förbi.



Insåg att vi hade gjort fel och gjorde om dom. Min blev så här.


Beger mig till teknikens hus


Smaragder, juveler och feta diamanter

Det blev inget jobb ikväll eftersom det var så få bokningar.. Istället har jag färgat håret och tagit det lugnt med några kompisar. Kvällen kommer spenderas med brudarna och jag är precis på väg över till Jossan. Vi ska bara ta det lugnt och mysa. Känns ändå som att jag behöver en sån kväll. Med brudarna, chips och skitsnack. Speciellt när jag är frunktansvärt förbannad över en sak. En sak som inte borde ha hänt. Ett misstag. Och en person.

Nåja, jag mår superbra ändå. Som en vis man en gång skrev "Än är inte den sista idioten född, och ska man slösa energi på att vara arg skulle man inte ha mycket energi över till roliga saker". Jag tar till mig orden och försäker lägga saken bakom mig. Måste erkänna att det faktisk går rätt bra.



Yadaydayaa

Sov länge dag på grund av att jag ska jobba ikväll. Såg att det var bra väder och att det finns en chans att jag får stanna hela natten och då måste jag vara pigg. Får ta med mig dextro utifall att.

Nu ska jag kila in till stan och möta upp en old friend. Okej, old och old är han väl inte. Lärde känna honom i vintras. Ska bli kul at träffas igen. Ha en bra dag och ta hand om varandra.


Beneath my feet

Burning in and out,
Tell me what is on your mind
At least give me one breath of air
Above me time is nothing
How does it feel 
When nothing
Nothing is equal

Stans bästa godisställe

Om man går in på kioskbaren tomhämt kommer man ut så här. Det går inte att hålla sig när det är det enda godisstället som säljer dessa gröna meloner och glassstrutar. Jumjum.


I can be so mean when I want to be

Ni vet den här vitrosa nougaten som är mjuk och ser allmänt konstig ut? Ni vet den som man alltid funderar på hur den smakar när man går förbi den på stormarkaderna? Jag har äntligen smakat den. Den får liksom betyg 0,5 av 5. Den smakade inte alls äckligt som jag trodde men den smakade inte gott heller. Skulle säga att det var väldigt smaklös. Vet inte om jag kände mig så speciell efter att jag provat heller. Det var ännu en sån där dum grej som man bara måste prova för att prova. Betyg 0,5 av 5 alltså.


Då var det tionde augusti då

Ja, jag har varit lite off på sistone och det är jag fortfarnade. Vill göra så mycket som möjligt på dagarna nu när det vara är en och en halv vecka kvar till skolan börjar. Asså det är bara en och en halv vecka kvar! Känns både bra och dåligt faktiskt. Skönt at få påbörja det sista året men dåligt att lovet är slut. Jag vill inte att det ska vara slut än! Sommaren får inte vara över.. Inte nu. Inte rikigt än.

Ska ta tag i städingen av rummet nu och kanske äta lite grann. Äta är bra. Det får man inte glömma.


If I could stay, I would.

Oj, hela fem dagar sen jag skrev sist. Det har inte hänt på länge.

Har verkligen haft fullt upp den senaste veckan. Fransmännen åkte hem i lördags vilket var otroligt sorgligt.. Jag ville inte att dom skulle åka. Om det inte hade varit för allt folk runt omkring hade jag börjat gråta när jag sa hej då. Jag saknar dom redan. Enormt mycket.

Dock blev jag gladare när jag fick sluta tidigt från jobbet på kvällen och kunde så en sväng på kalaset. Vi dansade i klubbtältet i timmar och träffade en massa folk. Det var evigheter sen jag hade så där roligt. Eftersom jag sällan är ledig tog jag vara på tillfället och somnade inte förns halv tio på söndagsmorgonen. Det kallar jag efterfest.

Nu ska jag i alla fall dra in till stan med en arbetskollega. Vi kommer blåsa bort. Tur att jag har valt att inte fixa håret...


En otroligt lyckad dag

Middagen drog ut på tiden så det blir ingen båttur ikväll. Vi stiger upp tidigare imorgon och åker då istället. Så jag should probably gå och lägga mig nu så att jag inte har jetlag imorgon också. Har faktiskt precis börjat känna mig pigg igen men blir dubbelt så trött igen när jag tänker på vilket mördarpass jag har på jobbet på lördag. Har liksom på känn att jag kommer dö. Så förbered er. Ta vara på den tid ni spenderar med mig de sista dagarna (vilken är ingen tid alls så jag kommer dö ledsen) så ses vi i nästa liv.

Nu, ikväll, ska jag bara sova. Hade tänkt att vakna upp imorgon (idag) utvilad och redo för en halvdag ute på Neptun. Det kommer bli så fruktansvärt roligt! Tänkte bli ännu mer brun också, får se hur jag lyckas. Hur som helst.. Ha en jättebra dag imorgon och så hoppas jag att vi ses på Luleå Kalaset. Det vill ni ju bara inte missa! Bon nuit.


Don't make me stay

Skorna som jag beställde kom äntligen igår och gissa vad? Dom passade perfekt! Jag blev så himla glad eftersom jag trott att jag kanske var tvungen att skicka tillbaka dom. Men voilà!


Jag lever

Ni får stå ut med att jag inte bloggar så ofta den här veckan eftersom fransmännen är här. Har haft fullt schema hittills och gjort jättemycket. Idag har jag tagit tre powernaps för att jag har varit så himla trött. Under seminariet vi hade idag var jag tvungen att fika för att kunna hålla mig vaken. Tror att jag stannade på fyra kakor och två bullar. Även fast det var jätteintressant ville inte ögonlocken hålla sig uppe. Jag tror att det är jag om fått jetlag istället för dom.. Det finns ingen annan förklaring.

Imorgon är det ett till seminarium men bara i en timme och inte två som det var idag. Puh. Sen ska vi bara ta det lugnt ute på Kvarnvallen och äta våfflor and have a good time (har redan börja tänka på engelska och hittar inte orden på svenska). Vid sjutiden på kvällen ska vi till Ersnäs och äta middag och efter de åker vi nog ut med båten till Neptun (om vädret är bra) där vi ska spendera halva torsdagen.

Efter mina tre powernaps är jag fortfarande trött så jag ska gå och lägga mig nu. Asså att det ens är möjligt att vara så här trött.. Måste ju vara sjuk. Eller nått. Samlar nya krafter inför imorgon med lite Rihanna ut ur högtalarna medan jag borstar tänderna. Godnatt allihopa. Peace out.