En bra dag

Vi hade det sista nationella provet i engelska i morse. Det känns som att det gick rent åt helvete.. Efter lunchen, medan vi inväntade matten, lekte John och jag lite med några skjutgrejer vi hittade på skolan. Vi körde "gris" och först bäst av tre. När jag förlorade körde vi bäst av fem. När jag förlorade igen bestämde jag att vi inte skulle tävla mer utan bara köra. Jag måste erkänna att det var fruktansvärt roligt! Även fast jag var himla dålig.

MEN jag har faktiskt gjort bra saker idag också. Jag har hjälpt fyra olika personer att hitta vägen och gjort ärenden på banken. Alldeles själv. Kände mig vuxen och viktig då. Jag ska också fortsätta att vara duktig. Ska nämligen finslipa och skriva klart mitt tal och göra min stressuppgift. Den här gången ska jag bortse från att jag är trött och göra klart allt innan jag vilar. En klapp på axeln till mig va?


Man flippar en boll som den andre ska fånga.. Någon som har en aning om vad det här spelet kallas?


Chaffören i den stora bubblan

Jag har helt tappat förtroendet för busschaufförer ända sen en av dom blåste förbi två busshållplaser för ungefär två veckor sen. Det var en helt vanlig dag och Felix och jag var på väg hem från skolan. Vi satt lungt och skönt på våra säten, när vi närmade oss vår busshållplats tröck vi på stopp. Bussen närmade sig i väldigt hög fart vilket gjorde mig orolig. Min puls gick ner igen när chauffören ändå svängde in för att stanna. När vi väl skulle ställa oss upp gasade han på igen som om han vore en biltjuv med polisen hack i häl. Jag blev förbannad och vi tröck på stopp igen för att hoppa av på nästa. Idioten till förare hade inte en tanke på att ens stanna vid detta stopp utan blåste förbi den också. Flera passagerare i bussen vrålade att han skulle stanna vilket fick honom att ta ut huvudet ur röven och verkligen stanna bussen. Jag blev ännu mer förbannad och direkt vi hoppar av började jag klaga. Felix sa bara meningen "Det var ju roligt" om och om igen vilket fick mig på ännu sämre humör. Jag tyckte verkligen inte att det var roligt!

Så nu vet ni alla busschaufförer där ute. Ni har två uppgifter - stanna på begäran och köra rätt väg - gör det då och sitt inte och fundera på något annat!


Ser ni att jag har försökt göra en bubbla? Om inte, behöver ni inte komma hit mer..

Breaking dawn

Idag är dagen då Josefine och jag änligen tar steget och går och ser Twilight - Breaking dawn Del 1. Jag håller alla förväntningar uppe och hoppas att den är lika bra som folk har sagt. Fast det skulle förvåna mig om den inte är det.. Vi sitter och laddar upp med lite Lars Winnerbäck och Melissa Horn. Hur nu det är uppladdning inför Twilight?

Jag har dock ett dilemma inför filmen. Jag vet inte om jag ska ta glasögonen eller inte. Fast nu när jag tänker efter så pekar allt på att jag ska ta dom. Jag behöver inte kisa för att se alla detaljer, jag slipper få ont i huvudet av all ansträngning av ögonen OCH jag kan se Jakes kropp mycket bättre. Dessutom ser jag bra ut i dom. Jag tar glasögonen. Helt klart. Tack för hjälpen.


Tårta och ett gäng glada tjejer

Fast vi firade Linas 18-årsdag i lördags köpte vi en tårta till henne idag som vi avnjöt på skolan. Vi sjöng dessutom vilket fick hela skolan att stanna upp. Grattis igen tjejen!


I can only imagine

Jag funderade lite på skorna jag köpte och lämande tillbaka dom svarta och köpte ett par andra istället. Ett par rosa. Sjukt snygga! En av anledningarna till att jag bytte var att jag oftast är helsvart när jag ska någonstans och att det då är snyggt med färgglada skor. Jag bytte också för att jag vet att jag nästan aldrig komma använda dom svarta för att dom är så höga och svåra att gå i. Igår hade jag på mig dom rosa men eftersom dom är lite trånga fortfarande (butiksbiträdet sa att dom går ut sig en storlek så köpte en storlek mindre än vad jag vanligtvis brukar ha) fick jag ont i fötterna nästan direkt. Tur att Sarah jobbade och att jag kunde låna ett par andra av henne.

Juste.. Det blev inte alls lungt igår. Min vän hade rätt. Det är inte min stil.


Jag är också som alla andra



Jag skrev ett inlägg att jag ska börja träna och uppnå det jag alltid har velat. Med det menar jag att det finns alltid delar med sin kropp om man inte är nöjd över eller helt enkelt vill förbättra. Jag är jättenöjd med min kropp överlag men liksom alla andra har jag också några komplex. Det jag vill uppnå med träningen är att få synliga muskler och forma kroppen. Absolut inte gå ner i vikt! Jag vill helt enkelt framhäva det jag redan har för att själv må lite bättre. Men eftersom förkylningen efter en månads tid börjat vandra neråt får denna vision stå på hyllan en stund. Ska till doktorn på måndag och kolla upp vad som pågår inuti mig. Jag tror faktiskt inte att det är så bra att jag har varit sjuk i över fyra veckor..

Och därför har jag bestämt att ta det lungt ikväll!! Snälla säg att jag är bäst. Okej, i alla fall bra. Snälla?

Shoes is a girls best friend

Gårdagen var den bästa på länge. Efter skolan gick Jossan och jag på stan en stund och jag köpte min första julklapp!! När hon började jobba övergick sällskapet till Sarah. Vi tittade på skor och massor med kläder. Jag gick hem med ett nytt linne, ett par skor och som sagt en julklapp. Men vad gör man inte när man precis har fått lön?

Jag åkte hem och lämnade mina saker, fixade till sminket och begav mig iväg in till stan igen. Gick till salongen där Sarah praktiserar och hon stylade mitt hår. Efter det mötte jag upp Mika och Jossan och vi gick och åt på Waldorf. Har inte varit där på hur länge som helst så det var himla trevligt!

Ikväll är det födelsedagskalas och utflyttningsfest på schemat. Jag som trodde att jag äntligen var frisk fick mig ett slag i ansiktet igår. Under dagen blev jag mer och mer hes och på kvällen kunde jag knappt prata med gästerna på jobbet. Idag har jag jätteont i halsen. Jag vet alltså inte hur jag ska göra ikväll då det bästa vore att stanna hemma och ta det lungt. Men jag säger som kommentaren jag fick igår.. Det var någonting i stil med "Det är inte din stil". Det är inte min stil. Speciellt inte när en av mina kompisar fyller 18.


Det går helt okej nu

Jag kom just ut från duschen. Kan ni gissa vad jag har gjort? Låt inte tankarna flyga iväg nu! Jag menar alltså inte i duschen utan innan så klart. Ni kommer aldrig kunna gissa rätt så jag säger det istället. Jag var på min första basketträning på 3-4 veckor!! Trots att jag inte är helt frisk var det ändå sjukt roligt att komma tillbaka. Som jag säkert har skrivit förut blir jag väldigt rastlös och mår dåligt när jag inte tränar. Därför känns det mycket bättre nu när jag äntligen kan börja träna igen. Nu är det bara näsan som ska bli helt bra! Sen är jag fullt fit for fight. Nu jävlar ska jag uppnå det jag alltid velat. Det är nästan så att jag skulle kunna åka till gymmet nu bara för att få köra skiten ur mig själv och känna mig riktigt trött. Hade verkligen velat känna den känslan just nu.


Gårdagen och dagen

Jag älskar de få kommentarer jag får. Jag önskar att dom vore fler. Dom får mig alltid på glatt humör! Tack. Ni är fan bäst!

Igår var Sarah och jag på jobbet och fyllde upp och gjorde om i garderoberna. Jag trodde att det skulle ta en och en halv timme ungefär. Jag hade så fruktansvärt fel. Vi spämplade in 19.45 och stämplade ut 23.05. Det tog alltså tre timmar och tjugo minuter. Även fast det låter som att jag klagar så gör jag absolut inte det! Lite extra pengar säger jag aldrig nej till. Trots att jag missade min "depressionsglass" som jag dock trodde att jag skulle få när jag kom hem men aldrig fick. Jag blev faktiskt lite ledsen.

Fast nu kan jag ju i och för sig tigga till mig en sån här eller liknande till nästa gång istället! Nårga jordgubbar också hade inte suttit fel.


På grund av skolan

Jag orkar inte lägga mycket tid på det här inlägget. Jag är bara fruktansvärt frustrerad och arg på mig själv. Varför ska jag alltid sätta så stor press på mig själv och varför måste jag alltid strula till det i viktiga situationer? Hatar den egenskapen hos mig själv. Önskar att den gick att byta ut. 

Jag vet att jag har humörsvängningar just nu för att jag är stressad över skolan. Jag blir lätt på dåligt humör eller känner mig less och helt plötsligt går det över. Jag gillar det verkligen inte men vad kan jag göra? Jag längtar till jullovet anländer så att jag äntligen får andas ut. Den här terminen är en mardröm som jag tydligen inte kan vakna upp ur. 

Man blir alltid lika arg när man tittar i facit... Alltid samma problem: Fel svar. Hatar Matte C.


All min kärlek

För ett tag sen råkade min kompis pojkvän ut för en tragedi. En hemsk händelse som satte hans eget och alla hans näras liv i rubbning. Det jag vill säga med det här inlägget är att dom det berör är så otroligt starka! Jag läser om hur dom kämpar varje dag och jag är så glad att just dom har varandra och att det är just dom som hjälper varandra. Deras kärlek är starkare är det starkaste materialet i världen. Så det jag ville var att skänka en tanke, eller många tankar till er. Jag beundras av er! Fortsätt kämpa på. Jag tror på er av hela mitt hjärta. All min kärlek. Kram.

Måndag den tjugoförsta november tvåtusenelva

Må måndag vara den mest jävligaste dagen på hela veckan. Vi har en onödig mentorstid på morgonen, sen psykologi och beteendevetenskap. Som pricken över i:et har vi lunch 12.30! Som om det inte redan vore nog?! Att vi slutar tio över fyra vill jag inte ens gå in på. Måndagar är bara den värsta dagen. Skulle vilja eliminera måndagarna ur systemet. Liksom göra ett glapp. Kanske bara ha en "alla-göra-vad-dom-vill-dag". Det skulle jag gilla. Snarare.. Det skulle jag älska.

Karaktär, vad är det? DEL 2

När jag vaknade igår hade jag ingen aning om vad kvällen skulle bjuda på. Josefine frågade om jag ville följa med till Sofia som firade sin 20-års dag. Självklart ville jag det! Jag hade bestämt mig för att inte dricka någonting. När vi väl kommer dit bjuder hon alla på en välkomstdrink. Efter en stund åker halllonshotarna fram.. Jag har märkt att jag inte har någon karaktär alls vilket återspeglades igår också. Jag måste fan ta och skärpa mig. Om jag hade tänkt komma i bättre form tills studenten är det nog bäst att börja nu. Är faktiskt på väg att bli helt frisk, känns det som i alla fall, så det nya livet är inte alls långt bort. Dock vill jag inte ens veta hur många gånger jag har sagt så här förut...

En av mina motiveringsbilder. Rätt snygg eller hur?


Karaktär, vad är det?

Världens godaste shot! Vet inte hur många vi tog var. Dom liksom bara slank ner..



Födelsedagsbarn 1:s förfriskningar - Omgång 6



Födelsedagsbarn 2:s förfriskningar - Omgång 6


We run the club together








Ibland klämmer skon inte bara på foten

Jossan gillar att slänga saker omkring sig. Först slängde hon torkade aprikoser i väggen. Sen slängde hon en tallrik i golvet. Jag vet inte, men något sa mig att hon var lite arg...


Fredag den artonde november tvåtusenelva

Insåg igår att jag började 11.20 idag. Frida i min projektgrupp ringer mig 08.15 och påminner mig om ett möte klockan 10. Jahapp, då var det bara att kliva upp en timme tidigare och bege mig till skolan. Det förstörde faktiskt min dag lite grann. Ni vet när man är inställd på något och så blir det inte så? Självklart blir man irriterad. Dock var mötet väldigt givande för vårt projekt och jag blev ännu mer inspererad att samla ihop pengar så att resan verkligen blir av!

Egentligen så vill jag bara att den här skoldagen ska vara över. Jag längtar jättemycket till ikväll då jag ska till Bergviken. Där ska vi förse oss med diverse förfriskningar och temat ikväll är glamour-rock. Kan bli intressant. Jag har några idéer faktiskt men vi får se vad det blir. Om det ska bli som jag vill måste jag låna ihop några plagg. Men det ska nog inte alls vara några problem.

Känner ni igen mig?


Ord kan ta oss var vi vill

Idag hade vi nationella i Svenska B. Det var delprov B och var fem timmar långt. Visst, man behöver inte sitta och skriva i fem timmar och det gjorde ingen heller. Självklart är det någon som sitter längst. Kan ni gissa vem det var? Exakt, jag. Jag är också sist ut från alla övriga prov också. Och jag kan faktiskt berätta varför. Det är så här att om jag går innan skrivtiden är slut och får sämre beyg än vad jag väntat mig tänker jag alltid att jag kunde suttit längre och gjort det bättre. Därför måste jag sitta skrivtiden ut. Fast i vanliga fall skriver jag ändå alltid klart frågorna så att jag precis hinner lämna in provet innan tiden tar slut. Men idag gick jag innan. Jag hade läst igenom min text hur många gånger som helst och jag orkade inte sitta där längre. Dessutom väntade klasskompisarna på mig för att vi skulle gå och äta. I alla fall, med det här inlägget ville jag bara säga att jag är noga på prov och att det inte är något fel med det.


Se in i framtiden

Jag drömde en mardröm i natt. Den var helt orealistisk så där som drömmar är ibland. Den började dock väldigt roligt men mynnade ut i skottlossning och att jag trodde att mamma, Sarah och jag skulle dö. Det var himla nära ska gudarna veta. Fast jag gömde mig bakom soffan så ingen hade ju fått tag på mig! Grannen, snett under mig, blev skjuten med ett x antal skott i bröstkorgen men som tur var klarade han sig. Jag fullkomligt hatar såna där drömmar! Jag hatar att dom är så jävla verkliga. Samtidig är det det jag älskar med drömmar. Eller i alla fall att allt man drömmer verkar så verkligt och att man tror att det är på riktigt. Om det är en bra dröm älskar jag det men om det är den dålig dröm hatar jag det. Det säger egentligen sig självt men ville bara punktera det.

I drömmen var itt hus Jossans hus och när jag nyss kom hit (till Jossan) fick jag faktiskt lite ångest. Jag påmindes om drömmen och det kändes nästan som att den skulle upprepa sig. Jag i alla fall glädja mig med att jag just åt världens godaste korvmacka. Och jag kan lova er, den var absolut inte med i drömmen! Så den upprepar sig nog inte. I så fall vorde jag ju ett medium. Vilket i och för sig hade varit ganska coolt.

Mardrömmar kan formas till väldigt många olika skepnader.





Bla bla bla

Måndag igen. Fan vad helgerna går fort! Den här veckan är inte lika hektisk som förra men vi har nationellaprov i svenska på torsdag. Det är ett fem timmar långt prov så det gäller att vara förberedd. De resterande dagarna kommer alltså att gå åt till att läsa. Idag ska jag dock göra klart min psykologiuppgift och gå på sista hälsokursen. Känns trist. Jag har ju varit där varje måndag i nio veckor. Fast livet tar liksom inte slut bara för det. Jag kommer fortsätta gå dit och det kommer förhoppningsvis fortsätta att ge resultat. Måste bara ta mig tillbaka in på banan efter att ha fuskat alldeles för mycket under lovet och veckan efter. Men det kommer gå bra. Klarade jag det en gång kan jag klara det igen!


Denna bild får mig i alla fall att le på denna annars inte braiga dag.

Just an ordinary sunday

Asså fy fan vad dålig jag har blivit på att blogga. Jag ber om ursäkt.

Igår hade vi vår första lagfest och jag måste ändå säga att den blev himla lyckad. Middag på Marco Polo och sen förfest hos Camilla. Vid 00-tiden gick vi in till Allstar. Jag kan inte påstå att jag hade så jätteroligt där på grund av en viss grej. För att summera kvällen fick den toppbetyg tills vi kom till Allstar. Tack brudar för en fantastisk kväll! Det borde vi defintivt göra om.

I brist på annat så kan jag berätta att jag fortfarande är sjuk. Hostar som jag vet inte vad. Blev till och med kallad minigris idag... Måste vara bland den konstigaste kommentar jag någonsin har fått. Jag har inte tränat på kanske två veckor och eftersom det tydligen är farligt att träna med hostan jag har ska jag inte träna idag heller. Om den här förkylningen inte går över snart kommer den göra mig tjock. Okej, kanske inte men den kommer få mig att må psykiskt dåligt. Jag måste få träna. Det är bara så.


Brun och snygg. Jag älskar sommaren!


Idag är inte min dag

Tack för att ni fortfarande går in på bloggen även fast jag har varit så dålig på att uppdatera på den senaste tiden. Jag har samma ursäkt som vanligt.. Jag har haft alldeles för mycket i skolan. Den här veckan har som sagt varit otroligt krävande men nu är den äntligen över vilket känns så otroligt bra! På bussen hem kände jag verkligen att jag kunde stressa av och att den stor sten lyft från mitt bröst. Det skulle dock ändras igen när jag kom upp i trapphuset.....

När jag skulle öppna dörren märkte jag att mamma hade glömt att lägga ut en nyckel åt mig (min egen har jag glömt hos en kompis). Detta resulterade i att jag inte kom in. Och jag har fortfarande inte kommit in. Jag har åter igen panik och känner stressen ända ut i tårna eftersom jag börjar jobba klockan 17. Jag måste duscha, laga mat och sminka mig och sen ta en buss in till stan. Jag har mindre än en timme på mig och jag känner bara hur körd jag är. Dock är min enormt snälle morfar på väg med en nyckel men jag vet inte riktigt när han kommer. Han borde vara här vilken sekund som helst. Hoppas jag.


Felix visade en rolig grej


I'm sorry I can't be perfect

Den där dejten var visst inte så populär eller så är det bara massvis med tjejer som läser min blogg? Jag har ingen aning och tur är väl det. Jag vill typ inte veta.

Min vecka är hysterisk och jag är nära ett sammanbrott. Skoldagen igår startade klockan 09.00 och slutade 18.00  och efter det var det bara att skynda mig till hälsocentret för en hälsokurs. Ingen middag mellan skolan och kursen resulterade i att jag åt hampisar från donken för andra dagen i rad. Efter att jag "bara" gått upp 0,3 kilo på hela lovveckan då jag ätit godis i princip varje dag kan jag lika gärna skriva det om hampisarna också. Nu blir det dock skärpning igen när lovet är över. Diciplinträning och vanlig träning ska prägla mitt liv framöver. Dock nöjer jag mig bara med basketen så länge medan jag har så mycket i skolan. Det jag ju i och för sig bra om jag blir frisk först. Men nu bryr jag mig fan inte. Jag kommer ju bli tjock om jag sitter på arslet för länge. Och bara så ni vet var det där inte mina egna ord.

Jag var gudinna inspirerad i lördags. Tyckte i alla fall att jag var ganska fin även fast ingen visste vad jag var!


If I only had you

Eftersom jag fick veta med så kort varsel att jag skulle vara ledig hade jag heller inte tänkt klä ut mig. Men efter att ha tittat i garderoben och i Sarahs rum ändrade jag mig. Hittade dom perfekta sakerna och efter lite googlande insåg jag att det faktiskt kommer bli riktigt bra! Min rädsla är dock att jag ensam kommer ha klätt ut mig ikväll.. Men va fan. Eftersom jag inte fick klä ut mig förra året kör jag nu istället. Vem bryr sig? Jag kommer vara snygg ändå.

Detta plus en blå klänning (som just nu paniktvättas) och lite detaljer utgör min kostym. Kan ni gissa vad jag ska vara? Den som gissar rätt vinner... Eh, en dejt.


Fuzzy fuzzy

Igår fick jag veta att jag kunde vara ledig idag. Tror ni att jag blev nå glad?! Jag frågade för två veckor sen om jag kunde vara ledig men då fick jag inte det. Men nu får jag det! Dock hade jag velat åka till farmen men det är slutsålt så det blir väl hederliga gamla Allstar som gäller. Fast inte gör det mig något, bara det kommer mycket folk.

Mina kompanjoner kommer hem från Umeå ca 21 och då är inte stan säker någonstans. Ikväll slår vi klackarna i taket på riktigt. Tre snygga tjejer, massor av vin och en plats. Kan det bli bättre? Jag tror fan inte det.



Bilden är från skolavslutningen i somras. Den sexiga blicken är på grund av onykterhet, ingenting annat om ni nu trodde det.


Jag är glad!

Jag är glad nu och åker till jobbet och jobbar i några timmar. Hoppas att ni är snälla med oss ikväll!


Fråga inte ens varför jag har två olika linnen på mig

Det blev bullbak! Dock lämnade min kompanjon mig för öldrickning... Men jag förstår honom. Det är fredag och det var ju öl liksom. Att han inte kommer få några bullar sen är ju hans förlust..










Helt värdelöst inlägg

Hej. Idag tänker jag blogga om den dåliga basketen, det fula håret, det äckliga ansiktet, dom fula ögonbrynen, den enorma ensamheten, ja helt enkelt om mitt tråkiga liv. Idag är en deppdag. Jag vet inte varför eftesom jag vaknade så glad. Jag såg väl något som drog ner humöret. Orkar inte med att livet ska vara så komplicerat. Orkar inte med att jag sitter och skriver om det heller. Jag har vanligtvis ett underbart liv. Förutom skolan och basketen då. Jag har inte ens berättat om det sistnämnda... För jag orkar inte. Inte nu.

Jag skrattar lite för mig själv att jag ens skriver det här. Såna här inlägg skrev jag för två år sen när jag just hade gjort slut med min första kärlek. Jag kan inte skriva såna här inlägg nu. Jag är alldeles för glad för det. Egentligen. Men inte idag. Är heller inte ledsen utan mest bara less. Less på någonting jag inte riktigt kan sätta ord på. Vad patetisk jag är.

Åker nog in till stan en sväng och köper ett par skor. Eller åker ut till mässan på Arcus. Sen hoppas jag att mina planer blir av (dom jag har för dagen). Att baka bullar. Det vill jag göra. Det kommer göra mig till Maria igen.



Onsdagsmys

Gårdagen var den bästa onsdagen på.. Eh, en vecka. Efter den otroligt goda middagen satt vi i badet i flera timmar och bara lyssnade på musik och pratade. Sen när vi skulle göra ansiktsmasken fick vi lite motlut. Bråttom som vi hade hetsade vi genom Kvantum och köpte därför en jättemogen avokado och en mindre mogen. Det resulterade i att vi inte kunde mosa en av dom och fick därför en avokadobitsmask istället för vad det skulle bli. Vi hade i alla fall roligt och vi lärde oss en läxa.




Tjockisvarning?

Läste nyss på Facebook att Bo's kanske ska ha en utlottning av någonting. Dom frågade om vad dom skulle lotta ut. Undrar om det bara var jag som tänkte "ett årskort?"...

Love keeps us kind

Idag klev jag upp hyfsat tidigt och mötte upp Jossan på Condis. Där åkte samhällsböckerna och engelskaböckerna fram. Om det blev så mycket plugg behöver jag inte ens gå in på. Vi hade mycket att ta igen kändes det som. När hon senare gick till körskolan för en körlektion glödde det nästan från min penna. Gjorde så mycket jag hann tills hon var klar och sen gick vi till kulturenshus för att försöka lyckan där. Då var Malin också med och kan säga att det enda jag gjorde där var att skriva en fråga. Jossan tog inte ens fram sina böcker.

Nu är jag hemma och sitter och förbereder kvällen. Vi ska nämligen äta middag och ha en myskväll hemma hos Sofie. Vi ska laga mat, basta, bada bubbelpool och göra egna ansiktsmasker. Med gurkskivor på ögonlocken. Det har jag alltid velat prova och nu äntligen blir det av. Kan inte säga annat än att jag är fruktansvärt taggad.