It's all about me

Igår var det storm här i Luleå. Fy för regn säger jag bara. Jag var arg på mig själv hela dagen för att jag hade tagit på mig tygskor på morgonen. Jag var också arg över att jag valde jeansjackan istället för en som tål regn och för att jag heller inte tog med paraplyt. Dock hade det nog ändå blåst sönder så det var säkert lika bra. Om det inte var nog med att jag redan var arg blev jag inte gladare när vi skulle gå och äta lunch. Vi går ju nästan genom hela stan för att komma till vårt lilla lunchställe. Anna droppade i alla fall när vi kom in där. Då blev jag lite gladare.

Idag har vädret varit bra och övriga dagen också. Sitter och pluggar religion som vi har prov på imorgon. Låt Gud vara med mig (gud.. haha fattar ni?). Är helt slut i huvudet och behöver mat. Väntar bara på att mamma ska komma hem och berätta vad vi ska äta. Hon borde vara här vilken minut som helst.




Skarpa projekt

Hej hej bloggen! Nä det där var inte jag... Sitter i skolan och håller på med vår projektplan. Krakow och Auschwitz står på schemat. Jag är så upprymd över det här projektet att jag vill flyga ut genom väggen, stå ute i regnet i timmar och sen sätta mig i en supervarm bastu. Jag hoppas innerligt att vi kommer kunna genomföra det här och sen kunna utföra faknastiska föreläsningar med hjälp av vår kunskap.

Se där, även jag kan vara seriöst ibland. Nu ska jag fortsätta att hjälpa gruppen. Vill inte vara den passiva personen som inte göra någonting. PÖSSHEEEEEJ.

I blåbär är du blå och jag bär

Ebb på bloggfronten igen. Härligt va? Nä för fan. Ska skärpa mig.

I helgen hade vi min efterlängtade 18 års-fest. Det var meningen att det skulle bli världens roligaste kväll! Men när jag är så dum att jag glömmer bort att äta får jag skylla mig själv. Jag hade i alla fall roligt så länge det varade. Gav mina medmäniskor några goda skratt också. Visst är jag ändå en bra människa?

Igår ville jag inte kliva upp.. Ville helst bara lägga mig och dö. Fotograferingen började 12.45 och när klockan var kvart över tolv hade jag inte ens klivit upp än. Blev att kliva upp, duscha, äta frukost och borsta tänderna snabbt som ögat. Jag slukades av ögonblicket och kände inte ens av att jag var bakis under hela fotograferingen. Fan vad roligt vi hade. Flummade och fulade oss. Fotografen skrattade bara. Vi var klara strax innan fyra, åkte till donken och åt efterlängtad mat och sen hände det inte något speciellt. Att jag än en gång hade en underbar kväll hör inte hit.
Det kommer fler. Hoppas jag.

En av så många. Visar er lite då och då. Jag älskar dig, systra mi.


Kebnekaise 2011 (bildbomb 1)








































Säg ingenting till mig

Oj, har jag inte skrivit sen i torsdags?? Shit vad tiden har gått. Min vistelse i huvudstaden blev bättre än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Fick se The Arks absolut sista spelning. Jag grät (på rikigt). Träffat gamla vänner och haft otroligt kul! Varit på Golden Hits och sett showen Festival. Blivit uppkallad på scen och blivit firad inför alla. Medan vi var där uppe passade vi också på att dansa till låten "Diggeloo diggiley". Kortfattat har jag haft the time of my life och det är en helg jag aldrig kommer glömma. Tack pappa. Tack tack tack. Och tack till alla som gjorde den till vad den blev. 

Det är redan torsdag imorgon igen och skolan går bra. Den är lika neutral som vanligt. Den är varken jobbig eller lätt. Jag sover redan alldeles för lite om nätterna och somnar direkt jag kommer hem. Tror dock att jag skyller på att det är höst. Den deppiga hösten har anlänt. Men jag måste ändå tycka att den är ganska mysig. Mysigt att lyssna på regnet utanför fönstret. Dock mindre mysigt att gå och bli dyngsur ute i det. Tur att jag har inskaffat ett par stövlar.



En helt vanlig torsdag

Har köpt världens snyggaste byxor och världens snyggaste transparanta tröja idag. Nu är jag nästan redo att åka hem faktiskt. Nä, måste se The Ark igen. Och träffa vänner. Sen kan jag åka. 

Vi har just handlat lite frukost till imorgon och nu ska vi alldeles strax åka och hämta lite saker på hotellet där pappa håller till. Sen blir kvällen lugn. Är fortfarnade trött. Måste få sova ut. Det ska jag göra i natt. Nu har jag ju ingen som kan störa mig eller få mig på andra tankar. Inte för att jag har något problem med det egentligen.



Storstaden

Framme i Stockholm och lägenheten för någon timme sen. Flygresan gick jättebra. Somnade direkt efter vi hade lyft och sov ända tills vi landade. Trots det är jag fortfarande fruktansvärt trött. Sara har dock occuperat soffan så jag får sitta i en fåtölj.. Kan ju inte sova då. Har inte ens något att luta huvudet mot. 

Ska möta upp pappa vid tre/fyra och då vet jag inte vad vi ska hitta på riktigt. Drar nog ut en sväng på stan i alla fall. Jag har önskat Pizza Hut till middag men vi får väl se. Burger King går också bra. Hatar att vi inte har sånt hemma. Ska nog sätta igång en namninsamling om vilka som vill ha dom till Luleå. Då hade ni väl skrivit på? Ja, det är klart. Annars hade jag tvingat er.

Drar ut på krogen bara för att vi kan




Det ekar över hela staden

Lyckades försova mig i morse.. Bra start på vuxenlivet. Härligt. Känner mig stolt. Fan vad typiskt.

I alla fall så är vännerna på väg hit nu. Efter skolan gick mamma och jag på stan där jag hittade en supersnygg skjorta åt henne! Sen åkte vi hem och började städa. Pizzorna är också på G hit så allt är som det ska. Fan vad jag är glad. Jag måste faktiskt få säga att jag älskar livet just nu.

Släkten kommer vid sex och sen får vi se om vi lyckas pallra oss ut eller inte. Flyger ju till Fjollträsk ganska tidigt imorgon så det kan ändå inte bli en så sen kväll. Vädret gör ju en bara deprimerad också så vi får helt enkelt se. Stora kramar från födelsedagsbarnet! Hoppas att ni har en lika bra dag som jag har.


Jag ville vänta tills du fråga

Det känns som att det var för någon timme sen jag satt här och tänkte på att det var tre dagar kvar till min födelsedag. Då var det söndagkväll. Fan vad fort det har gått. Inte för att jag klagar men man inser liksom egentligen inte hur fort tiden går.. Det är faktiskt lite skrämmande.  

Jag är glad att födelsedagen infaller just på en onsdag. Speciellt onsdagen som är imorgon. Vi börjar 09.50 och slutar senast 13.40. Ingen mördardag alltså. Skööööönt. Jag ska njuta så mycket jag bara kan imorgon. Man fyller ju liksom bara 18 en gång.

Ta en sista titt på mig som 17 åring. Ni får ingen fler chans.



Turn the tide

Dagarna före man fyller år brukar vara så oerhört långa att man bara vill gå och lägga sig så att den speciella dagen ska komma. Men inte den här måndagen. Jag kallar dagen speciell eftersom jag äntligen fyller myndig. Inte för att vara spydig eller något men det känns redan som att jag är 18. Och det har känt så en tag. På något sätt känner jag mig äldre än vad jag är. Jag skyller på att jag egentligen är född fel årtal. Det borde vara så. Det måste vara så. Nä, men skämt och sido... Jag fyller 18. Hur spännande?! Två dagar kvar nu. Längta. Längta. Längta.

2007 eller 2008


Baka baka liten kaka

Det tappade ägget var bara början... När kakan var klar hade jag också vispat ägg och socker istället för socker och smör. Dessutom rört ner all choklad (400g vit och 400g mörk) i smeten fast det bara var den vita som skulle ner. Det som gjorde att jag inte bröt ihop vad att kakan blev lika god ändå. Den var till och med så god att den sålde slut. Det var dock synd... För då fick jag inte ta med några bitar hem. Skulle kunna leva på den där kakan. Det är så förbannat god.


Har hittat något ag verligen inte är bra på

Sa redan igår att baka inte är min grej.


Kollade igenom lite bilder...

Så jag tänkte att ni kunde få en liten over-look över hur jag har förändrats under åren. Jag har inte full koll på vilka år alla bilder är men ni fattar ju poängen ändå (höftade till årtalen så gott jag kunde). Så... Till er som inte har något liv denna fredag. Here you go..

2007


2008


2009 (jag till vänster)


2010





Allting jag skriver blir ändå för kort

Det blev en väldigt kort dag på skolan idag. Började 12 och slutade 14.20 vilket jag absolut inte klagar på. Jag välkomnar helgen på det varmaste sätt jag kan och med ett mycket glatt humör. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om min sinnesstämning idag. Jag är bara så fruktansvärt glad. Livet är underbart.

Denna fredag ska jag hinna med att handla, baka, laga kräftsoppa med Jossan, förbereda mig (känslomässigt) för filmen Jag saknar dig, se filmen Jag saknar dig och så klart hitta på någon spontan-grej efter eller där emellan. Sånt är viktigt för den där lilla extra glädjeboosten. Så vad ska ni göra idag? Festa?


Jag kommer

Tillsammans med febern försvann också rösten.. Visst kan jag prata med vissa ord försvinner och ibland är det svårt att höra vad jag säger. Jag kan heller inte bli för hysterisk och gå upp i falsett.. Jag provade det idag. Fick inte fram ett enda ljud. Förslagsvis håller jag mig på min normal-glada nivå vilket faktiskt passar alldeles utmärkt för mig. I alla fall just nu.

Imorgon tänkte jag gå till skolan och jag börjar 12! Hur skönt? Är dessutom ledig från jobbet på kvällen också. Ska gå och se Jag saknar dig med Jossan. Jag började nästan gråta när jag såg trailern.. Hur fan ska det då gå när jag ser filmen??! Får ta mig samman om det skulle hända. Eller ta med näsdukar. Tror att Jossan skulle uppskatta den förstnämnda.  


Kebnekaise 3-6 sep

Hej hopp. Hallå. Är det bra med er? Med mig är det bättre än i förrgår i alla fall. Har haft en otroligt upplevelse i helgen och det är en av dom saker jag gjort som jag verkligen är jättestolt över. Besteg alltså Kebnekaise, Sveriges högsta berg, i söndags. Det var jobbigt men på något sätt var det lättare än vad jag hade förväntat mig. Trots att jag kände av halsen skulle inte det hindra mig från att gå upp. Detta resulterade med att jag låg sängliggandes med feber på måndagen. Tisdag morgon var jag också jättedålig men knaprade febernedsättande och sen gick det som på räls att gå dom 1,5 milen till Nikkaluokta. Så klart finns det massor med detaljer som jag inte skrivit om men om jag summerar resan har den varit underbar. Jag älskar att åka iväg med klassen. Den är så jävla härlig. Går inte en sekund utan att man skrattar.
































Matlagning

Gjorde lasagne i veckan tillammans med John. Och jag måste säga... Vi gjorde allt rätt förutom den lilla detaljen vi glömde på slutet. Man ska inte bara ha lasagneplattor och riven ost på toppen utan man ska spara lite sås och hälla över. Men va fan.. Nu har vi lärt oss det.


Ska göra några ärenden


Snart är det dax

Eftersom jag har känt av mina halsmandlar enda sen i tisdags stannade jag hemma idag för att kurera mig. Nu packar jag för fullt inför Kebne. Kan inte fatta att vi åker imorgon!







Gjorde mig besväret att rita sträckan som ska ta oss från fjällstationen upp till toppen (tjocka röda linjen). Ni behöver inte tacka mig.