Det kanske bara är jag

Varje gång jag har ätit en måltid med potatismos till och det blir över mos när jag har ätit klart, så måste jag leka med det. Det kryper liksom i fingranra och det slutar inte förän jag har pillat lite. Igår när jag åt hos pappa började jag forma moset som en boll. Då sa pappa "Kan du inte göra en gris?". Det var det dummaste han kunde säga, då var jag ju tvungen...



Dagen i helhet

Efter gymmet idag där det kördes slut på armarna åkte jag till pappa eftersom han skulle hjälpa mig med min rapport. Kvart över sju bar det iväg på basketträning. Den var sjuuuuuuuukt jobbig! Hade dessutom ont i mellangärdet hela tiden. Ville gråta. Men jag är glad att jag stod ut. Visst var jag liiiiite slö men va fan, jag hade ju ont!







Lunch

Åt en sen lunch, vid två ungefär, och spexade till det lite. Hittade ett och annat i kylen och frysen. Perfekt när man bara vill ha något litet men ändå nyttigt! Idag hade vi bara fil hemma så det fick bli det. Skivade ner en banan och några vindruvor. Toppade med hallon och blåbär. Ett glas vatten till det också. Klart på 5 minuter! Mumma.





Var ute och fotade lite


Plugg, plugg och åter plugg

Igår vaknade jag till ett dån. Det lät som att hela huset skulle braka ihop och jag blev förbannad för att jag inte fick sova i fred. När jag gick och la mig i går trodde att jag skulle få höra samma jobbiga dån i morse. Så var inte fallet och därför är jag superglad idag! Jag har ätit frukost och fixat lite grann så nu ska jag börja skriva på rapporten igen. Den här jävla rapporten gör mig tokig! Önska mig lycka till.



Första dagen på sportlovet

Idag har jag tränat, varit på stan och suttit och snackat skit på Friends med Sofie. Har en grym huvudvärk just nu så jag tänkte gå och lägga mig. Upp tidigt imorgon och plugga också! Natti natti.







En sväng på isen

Vi var ute med skotern igår. Det var så himla mysigt när solen stog högt uppe på himlen! Synd bara att det inte var så mycket snö..



A little catch up








En dag som denna

Idag blev det armar och mage på gymmet. Körde så hårt att det verkligen sved i musklerna. Invigde mitt proteinpulver också. Nu jäklar ska jag köra!!

Gick på stan en sväng på lunchen och införskaffade mig världens snyggaste väst! Har kollat på den i några dagar nu och idag var jag bara tvungen att köpa den. Den kommer bli oerhört användbar.





Bjussar på en liiiiten facelook också (min fruktansvärda huvudvärk verkade lysa igenom på bilden)



Snart har halva veckan gått

Eftersom det absolut är sista dagen jag äter någonting onyttigt innan hårdträningen börjar följde jag med mamma till Statoil efter jobbet. Jag visste att jag ville ha en snickers och stod vid hyllan för att ta en. Jag tittade upp och SPLASH så hittade jag dem. Jag bara var tvungen att köpa dem. Blev så sjukt sugen trots att jag aldrig har smakat dem i hela mitt liv.

Mamma håller också på att vispa grädde så att jag kan få min första och sista semla för året. Man måste ju, det är ju fettisdagen.



Himlen är oskyldigt blå

Halsen började ju spöka i lördags och igår föll rösten också ihop lite grann. Idag när jag vaknade kunde jag knappt andas... Näsan och halsen var helt igen täppta. Därför valde jag att stanna hemma. Vaknade för ungefär två timmar sen och sen dess har jag bara tagit det lungt och kännt efter hur jag mår. Halsen gör faktiskt inte ont längre men problemet är att allting är så himla tjockt. Kom igen nu läkaren, snälla får jag operera mig?? Om du säger att jag inte har tillräckligt med problem kan du ta dig. Som förra gången. Vilket skitsnack.

Det är jättefint väder ute och jag tänkte nästan ta mig en promenad! Men då kom jag på att jag har Kjell Kriminell att skriva till imorgon. Det är en psykologiuppgift där vi ska analysera Kjells liv och komma på vad han lider av och sedan bestämma vilken typ av behandling han ska få. Känner mig inte direkt peppad. Nåja, börjar snart...

Vyn från min balkong just nu.



Dagens

Åker och tittar på när mitt eget lag spelar match innan jag beger mig till jobbet. Här har ni dagens! Linnet är egentligen en T-shirt som jag har klippt till. Jeansen kommer från DIVA.





Gårdagen

Det är inte alla som får komma hem till något sånt här.
(Dock tog kameran bort mysfaktorn ordentligt!)







Vi kan ju!

Jäklar vad härligt! "Enkelt" om jag citerar min tränare. Vi vann machen och jag tror aldrig att jag har sett laget spela så bra som idag! Alla kämpade verkligen och försvaret satt klockrent. Visst, det var inte helt felfritt men vem tänker på det när vi vann?

Nu blir det hockey! Blir första gången jag är på en match den här säsongen också, det ska bli rooooooooligt!




Frunch

Har precis kommit hem från en frunch med några fina. Det blev jättegoda focaccias på Mat & Prat denna gång. Ett mycket bra val må jag säga. Nu ska jag byta om och göra mig klar för match. Spelar mot Vråken idag på Hälsans. Det känns som att jag inte spelat match på hur länge som helst så det ska blir jätteroligt!
Vad ska ni göra idag?

Dagens
(Jag har inte hittat rätta knycket med outfit-bilderna än. Jag jobbar på det!)


Ett urval från hemmet



Let them find the real you buried deep within

Haft den bra dag? Det har jag. Inte för att jag har gjort så mycket, bara hållt ett tal i skolan. Det gick rätt bra. Nu ska jag bara skriva en uppföljande talanalys vilket måste bli ett mästerverk.

Vädret idag är fantastiskt här uppe! Solen skiner och det är endast tre minusgrader. Betyder detta att våren äntligen är på väg? Jag hoppas det. Sommaren får gärna anlända, typ, nu.



Dagens

Jag ska börja be min syster fota mina "dagens outfit" men när inte hon är hemma får man improvisera. Jag vet att jag borde tvätta min spegel. Den är jättesmutsig. Dessutom.. Det ni ser i bakgrunden är ett rum som i princip inte har används på fyra månader. Just a note.



Dumma mig

Vi har bara en lektion idag så jag klev precis upp. Ska finslipa lite på mitt tal innan vi börjar eftersom jag jobbar ikväll. Måste fixa en powerpoint, ett stolpmanus och talkort också. Varför gör jag alltid allt i sista sekunden? Jag blir aldrig bättre, även fast jag intalar mig själv att jag ska bli det...



Det är inte roligt att bli ertappad

Och nej Andréas, jag vill inte veta vad nuggets är gjorda av!



Lyckan när man hittar en hel Marabou i handskfacket på någon annans bil

Som försvinner när man inser att det är mindre än halva kvar...



Typiskt

Jag har haft en jobbig period på senaste. Inte psykiskt eller fysiskt.. Jo, faktiskt lite fysiskt eller vad man nu ska kalla det när man har blåsor på tungan? Det är nämligen så att blåsa efter blåsa har uppkommit och jag vet inte vad det kan bero på. Det är bara små blåsor lite här och där (under, på sidan och på tungan). Just nu har jag en precis på sidan av tungan som gör att jag läspar när jag pratar. Hur coolt är det liksom? Jag har en teori om att det är tomatbitarna i salladen på skolan som gör att blåsorna tittar fram. Men om det inte är det så vet jag inte vilket gör mig lite orolig eftersom den sväller upp också. För någon dag sen trodde jag att min tunga skulle bli förlamad. Men det blev den inte. Som tur var. Någon okänd doktor där ute som kan säga mig vad som håller på att hända? Om det inte blir bättre får jag väl helt enkelt gå till en riktig doktor och kolla upp det.

Vill bara flika in en sak. Det har ingenting med min tunga att göra men jag vill bara att ni ska tycka synd om mig. Jag råkade nämligen böja min stenhårda nagel jättelångt ner så den gick av på båda sidorna.. Suuuuuperlångt ner! Det gjorde ont. Nu vet ni. Tack för att ni bryr er.



Ny design

Som ni ser har jag nu en ny design. Tänkte att det behövdes nu när den ska få en ny karaktär. Ny karaktär, ny design. Det säger ju liksom sig självt.

Om ni trodde att jag har gjort om den så har ni så fel som det bara går att ha. Jag skulle aldrig klara av att göra den så här fin även om jag verkligen försökte. Det är Alexandra Sällsröm Carlsson som har gjort den och jag är så sjukt nöjd! Den blev precis som jag bad om så tuuuuuuuuusen tack! Tack. Tack. Tack. Jag är skyldig dig en tjänst!

Hennes blogg hittar ni här Alexandra Sällström Carlsson!

Älskar också bilden hon har klistrat in på vänster sida. Kan jag bli nå charmigare?



Anställd av NLL

Idag klev jag upp klockan sex. Så tidigt har jag nog inte klivit upp på minst ett år.. Jag skulle till Nolia mässan och bilen gick nämligen från Luleå klockan sju. Eftersom vi (min projektgrupp) har fått ett projektbidrag från Norrbottens Läns Landsting ville de att två från vår grupp skulle medverka på mässan för att kunna svara på frågor om bidraget och om hur vi sökte pengarna. Dagen har varit lång men inte det minsta jobbig! Jag har faktiskt haft väldigt roligt. Det var roligt att träffa alla människor och samtidigt själv lära sig nya saker.

Jag har också varit runt till olika universitet, närmare bestämt deras montrar (jag hade liksom aldrig hunnit åka till Lund, Umeå, Uppsala, Göteborg och Linköping på nio timmar!), och ställt lite frågor. Nu är bara den pyttelilla frågan "Vad i hela friden vill jag göra med resten av mitt liv?" som återstår.





Vi bakade cupcakes idag

Jag ville inviga min Cupcakemaker idag så jag bjöd över grannen och så körde vi igång. Sarah satt och pluggade medan. Hon är så duktig. Hon den där Sarah alltså.

Förresten, fråga inte varför det finns en citron mitt bland kakorna på bild nummer tio. Andréas tyckte tydligen att den passade bra där.


























Vet ni vad?

Idag bokade jag tid för att göra en nagelförstärkning inför balen. Det fick dock bli två dagar innan jag åker på studentresan eftersom jag inte kommer ha tid att göra det när jag kommer hem. Eftersom vi heller inte vet om vi kommer gå balen den fjärde eller den femte så tyckte jag att det var bäst att boka den nu. Då är jag alltså bokad på Gossip den 25 Maj. Direkt efter att jag hade bokat tiden ville jag bara gå in och göra dem! Det är bara att vänta i fyra månader.. Men det kommer gå fort. Det är i alla fall vad alla andra säger.



Körde på någonting bekvämt idag


Tröja - H&M
Jeans - Diva

Åker och tränar

Provar indoorwalking för första gången idag. Önska mig lycka till!


Solen skiner och vi har fyra minusgrader

Jag har just kommit hem efter en promenad på isbanan med Jossan. Hon stod för bilderna så jag har tyvärr ingen. Därför har jag ett bevis på att det verkligen hände här nedan. För jag menar, finns det på facebook... Ja, då har det hänt på riktigt.


En bra dag

Pappa bjöd på lunch.



Lite mer? Går det verkligen?


Om Norrlands Entreprenörsgymnasium

Tack så jättemycket till er som faktiskt svarade på vad ni vill att jag ska blogga om! Jag ska helt klart ta till mig det och försöka göra mitt bästa. Men först tänkte jag svara på en fråga jag fick för någon dag sen, om mitt gymnasium.

Jag går alltså tredje och sista året på Norrlands Entreprenörsgymnasium. När jag skulle välja gymnasium hade jag ingen aning om vilket jag skulle välja eftersom det finns oändligt många alternativ, vilket det gör än idag. Jag vet inte riktigt vad som tilltalade mig men idag är jag säker på att jag gjorde rätt val.

Norrlands Entreprenörsgymnasium är en friskola och ligger i centrala Luleå. Det är en rätt liten skola (endast fyra klasser för tillfället) vilket gör att alla kommer nära varandra. På så sätt får man också ett väldigt bra band till alla lärare eftersom de allid finns nära till hands.

För att rikta in mig på frågan ser schemat olika ut beroende på vilken årskurs du går i. I ettan har man en halv dag entreprenörsskap vilket betyder att du har en halv dag tillägnat åt ditt/dina projekt. I tvåan får du en hel dag och i trean får du två hela dagar med entreprenörsskap. Så just nu skulle jag vilja säga att vi har ett ganska bra schema! I ettan kan längden på dagarna variera ganska mycket. I tvåan är alla dagar nästan lika långa och då går man oftast till 16-17 varje dag... 

Angående matten läser vi är MaA, MaB och MaC.

För att hoppa in lite på min klass så är den underbar. Vi har väldigt bra sammanhållning och kommer bra överens, tjejer som killar. Alla kan skämta med alla och vi har väldigt många interna uttryck och liknande inom klassen. Alla tycker bra om varnadra och man kan prata med vem som helst, liksom den som finns nära. Nog finns det grupperingar men vilken klass har inte det? Jag kan säga mycket om klassen men jag skulle aldrig kunna säga någonting dåligt. Börjar nästan gråta nu redan när jag tänker på att vi bara har lite mer än fyra månader kvar tillsammans... Den är bäst helt enkelt!

Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, men är det någonting mer du undrar så är det bara att fråga! Hoppas du är nöjd med svaret i alla fall :) Du kan också gå in och läsa mer på skolans hemsida - http://www.enp.nu/

Need your help

Asså... Jag bloggar liksom inte återkommande om någonting (förutom om hur mina dagar ser ut ibland men det räknas inte). Tillsammans med att jag själv stärker min egen karaktär hade jag också tänkt skaffa en till bloggen. Vad vill ni se/läsa? Mer bilder? Mer kläder? Mer skor? Tips på något speciellt? Mer hälsa? Mer tankar? Mer mat? Mer "hur-Maria-gör-bort-sig-hela-tiden"? Mer om mina projekt? Mer om mina intressen? Det kan vara vad som helst! Det bli roligare för mig att skriva när jag vet att ni tycker om det ni läser. Så kom igen nu! Hjälp en stackare.




John kikade förbi!

John och jag har lagat tortellini. Eller jag lagade och John tittade på. Han läste Clifton Fexmos insändare. Var ett trevligt sällskap så att säga. Gjorde ingenting. Tortellinin blev god i alla fall.

Nu ska vi fixa några saker inne i stan och sen åka och titta på basket. Rooooooolllliiiigt!





Bilduppladdningen fungerar inte

Blir galen på att det alltid är någonting som ska krångla. Nu kan jag varken lägga in bilder på datorn eller ladda upp någon här. Universum har något emot mig tror jag... Som idag när jag skulle göra en insättning på banken (för den andra balklänningen) så hakade deras kassasystem upp sig. Precis när jag kom slutade det fungera. Grattis var det enda ordet som snurrade runt i mitt huvud. Ber till Gud och håller tummarna att ingenting händer på jobbet idag. Då vet jag inte vad jag gör.

HÄR SKULLE DET VARIT EN BILD PÅ MIG SJÄLV OCH SÅ HÄÄÄÄÄÄÄR GLAD ----> =DDDDD HADE JAG VARIT!

I feel kind of happy

Hello lovers! Pluggar matte. Kom bara på att jag inte kikat in på nästan hela helgen... Behöver all tid jag kan samla in och därför blir det här det tråkigaste inlägget ever. Sorry. Men skolan går alltid först, som min mamma och pappa har sagt. Förstår dock ingenting av det jag håller på med men det är ju en annan historia.

Förresten, ikväll kommer jag göra en grej som jag aldrig gjort förut. Nyfikna? Bra.

Melissa Horn



Jag går i vinterskor på hösten

alltid förberedd för storm
jag kan tänka tills det knappt finns nått kvar
jag har känslor utan uppehåll
jag har förlorat en tävling
men vunnit ett vad
har bestämt att stå helt utanför det där som jag blir ledsen av

Och jag saknar dig mindre och mindre
det kommer annat mellan och det är bra
jag saknar dig mindre och mindre
jag har glömt dig en vacker dag

Nu vet ni, Luleeeeebor!

Klickade hem min balklänning för någon dag sen. Visst känner ni igen den? Ja, det är en liksdan klänning som Kenza har. Den är så otroligt snygg och precis vad jag letade efter. Jag har dock hittat en till... Om den finns i den färg jag vill ha klickar jag nog hem den också bara så att jag har ett alternativ. I så fall ska jag prova båda klänningarna och sedan bestämma mig. Kan bli svååååårt..... Det kommer väl sluta med att jag behåller båda ändå.

Älskar den röda färgen!




Den här kommer då vara i en ljusare färg.



Iskallt

Fuck Karlstad för deras 13 minusgrader! Här har det varit 25 minusgrader idag. Smart drag av mig att inte titta på termometern innan jag gick till skolan i morse... Låren, pannan, kinderna och händerna (trots vantar) har blivit isbitar varje gång man vistats ute. Det är så jäkla kallt! Kan inte påstå att jag välkomnar årets kallaste månad men den måste ju liksom passera ändå.. Ett som är säkert är att jag garanterat kommer ha på mig täckbyxor när jag går till jobbet idag!



En dröm blir sann

Vaknade i morse med världens huvudvärk. Somnade om och trodde att det skulle gå över till nästa gång jag vaknade. Det hände inte. Jag stannade därför hemma från skolan. Det kändes onödigt att gå dit och inte få något gjort. Dessutom hade vi bara två lektioner så jag missade ingenting. Nu när jag har fått i mig lite mat (min egna kock var här och lagade våfflor) känns det mycket bättre. Ska därför sätta igång att ringa de samtal jag egentligen skulle ringt på skolan idag. Har jag sagt att vi bara saknar 6000 kronor till resan nu? Vi har redan nog mycket för att boka resan vilket kommer ske mycket snart. Vi åker alltså till Polen i april och gud vad lärorikt det kommer bli! Jag längtar som bara den!