Då var det det också

Läste just att jag fått mig första IG i hela mitt liv. Det var på matten.. Jag trodde faktiskt att jag skulle klara det men eftersom jag hade turen med mig på förra provet var det väl rättvist att jag inte hade det den här gången. Jävla skit. Nu måste jag plugga det på lovet också. Alla vet väl hur det kommer gå... Fan fan fan.

MEN VAD FAN GÖR DET JUST NU?? FÖR ATT DET ÄR NYÅRSAFTON IDAG OCH OM UNGEFÄR EN DAG ÄR DET ETT NYTT ÅR!

Jag är snygg idag


Man gör konstiga saker när man är full

Så där ja. Det värsta som kunde hända har hänt. Jag är med på innan krogen. Dock emot min vilja. Ni ser järngreppet om min hals va? Exakt. Det är också anledningen till varför jag inte är lika glad som de andra två fyllskallarna. Ville bara dela med mig av hur besvärad jag egentligen är. Så ja, nu känns det mycket bättre.


Minnen är det bästa vi har

När jag städade rummet hittade jag den här lappen. Kan ni fatta att jag faktiskt på riktigt har bestigit Kebnekaise? Jag kan knappt förstå det själv. Jag tycker att det är coolt. Tänk att jag också fick göra det med min bästa vän och massor med människor som ligger mig varmt om hjärtat. Varje gång jag tänker på det blir jag glad. Fyfan vad vi var duktiga! Är så stolt över er allihopa!




På bussen

Pappa: Jag ska betala för dessa två gymnasister.

Tystnad uppstår i några sekunder innan Sarah vrålar bakom mig..

Sarah: SA HAN NASISTER?!!??

Alla tre (pappa, Sarah och jag) har klivit in i bussen och pappa har tagit ton. Det roliga i den här situationen är att Sarah stod bakom mig (som stod i mitten av alltihop) och tittar fram bakom mig efter att ha sagt det. Jag ser hur chauffören absolut inte kan hålla sig för skratt och jag kunde nästan se vad hon tänkte. Jag liksom ba, ja hej det här är min normala familj, sa hej då till pappa och gick sedan in och satte mig.




Julen i ära

Ni vet tavlorna jag började pyssla på förut? I jul tog jag mig tid och gjorde klart dem. Jag blev sjukt nöjd! Nu gäller det bara att jag får ordning i rummet så jag kan stoppa upp dem på väggen.

Jag har bestämt att jag ska börja leva efter den här meningen till fullo eftersom jag har en förmåga att älta saker som jag egentligen inte kan göra något åt. Jag ska också ta tag i det jag alltid har trott på men liksom på något sätt har glömt bort på senaste. Det är att "Allt sker av en orsak". Alltså att det alltid ligger någonting bakom det som händer och att man alltid ska tänka positivt.




En onsdag till

God eftermiddag på er. Är allt bra? Med mig är det toppen!

Jag klev upp halv ett och sedan dess har jag städat lite grann. Dock inte hemma, vilket egentligen behövs. Men lovet är ju inte slut än så jag har tid på mig att göra det. Jag har också gjort mig redo för jobb. Börjar på en timme så just nu tar jag det bara lugnt. Det bästa med att jobba idag är att jag får se hockeyn också. Det sämsta är att jag alltid blir lika hungrig när alla gästerna får sin mat. Men för pengarna kan jag hålla ut. För att cash is king.


Äntligen tillbaka!

Hej hej bloggen! Saknat mig? Förstod det! Det är nästan så att jag har saknat mig själv. Jag själv hatar såna inlägg där man bara skriver vad man har gjort olika dagar.. Men här kommer i alla fall ett sånt. Bara så att ni hänger med i svängarna!

Jullovet har hittills varit toppen. Julen firades som sagt hos farmor och jag ska visa vad som har gjorts där senare. När jag lyckas få in bilderna på datorn. Vi kom hem på juldagen och då var det bara att skynda sig för att göra sig redo för utgång med brudarna. Jag hade hur roligt som helst! (Eller hade jag jossan? Jag gjorde inte bort mig va? Näääää!). Jobbade på annandagen men då jag fick vara ledig från garderoben (TACK TURE!!) blev det bara servis och jag fick åka hem och mysa lite istället.

Idag då. Ja, sov till tolv och därefter gjorde jag mig i ordning för att möta upp Sofie inne i stan. Jag åkte in med tanken att jag skulle köpa det jag behövde (jag hade faktiskt gjort en "vad jag behöver-lista"). Det listan åkte inte ens upp ur fickan. Istället fick jag med mig en supersnygg väska, ett hårband, ett par trosor och ett linne hem. Fy skam var väl inte det ändå! Visar bilder imorgon. Klockan 18 började jag jobba, så det är alltså där jag har befunnit mig de senaste timmarna. Kom hem för en stund sedan och nu ska jag hoppa ner under täcket. Jag jobbar ju faktiskt imorgon också.

Strömavbrott är mysiiiiiiigt!


I really care about you

(Har haft lite problem med uppladdningen, därför kommer gårdagens inlägg idag, samtidigt som dagens).


Då var sista skoldagen slut och på något sätt känner jag min ändå inte lugn och avslappnad i kroppen. Dock tror jag att det beror på att jag skrev ett matteprov idag och har ännu inte fått reda på om jag klarade det eller inte. Säkerligen beror det också på att jag inte fick redovisa samhällsen idag heller. Jag förstår inte vad problemet är med mina gruppmedlemmar.. Allvarligt, jag får ett psykbryt!

Imorgon åker vi som sagt till farmor för att fira julen där. Så ikväll ska jag njuta så mycket jag kan och försöka få fram den riktiga julkänslan i kroppen. Jag börjar med en fika och häng med Sofie och Sarah på Friends, tänkte lägga upp förslaget om pepparkaksbak efter det också. Sen avslutar jag med en kväll full av kramar, pussar och massor med mys. Sounds pretty damn good to me!




Jag är en lugn person med takt och ton

Skolan är nästan slut för den här terminen och det känns verkligen i kroppen. Imorse tog jag mig knappt upp.. Jag kom i alla fall till skolan och det visade sig att vi än en gång inte hade några lektioner. Nu är det verkligen sista rycket. Imorgon har jag matteprov, en samhällsredovisning och en marknadsplan att skriva klart. Det är absolut det sista jag gör den här terminen. Sen tar jag jullov. Ja, det efterlängtade jullovet. Kan knappt tro att vi redan har gått i skolan i fem månader. Mindre kan jag tro att vi bara har sex månader kvar av hela trean. Av hela skolgången. I alla fall för den här gången... Sen får vi se när jag söker in till universitetet. Det blir i alla fall inte än på ett tag. Jag ska hinna leva livet först.

Vad hände med plugget hoomiies?


Julpyssel

Jag spelade inte bara match igår.. Jag åt faktiskt hemgjord palt och gjorde julgrupper också. Pappa tyckte att det var tradition efter två år... Du får nog vänta något år innan du kan kalla det tradition pappsen. Men som han själv sa "Det börjar i alla fall bli.."

Mina sanslöst fina kamerabilder får visa resulatet.










Vem är du och vad har du gjort med min pappa?


Ännu en "bra" dag...

Åkte in till skolan för att komma till beteendevetenskapen där vi skulle få veta våra betyg i tre kurser. På vägen till skolan från bussen mötte jag Anna som sa åt mig att vi inte hade någon lektion. Detta resulterade i ännu en förstörd dag eftersom nästa lektion inte skulle börja förrän klockan två. Vi gick därför till sushibar, köpte med oss lunch och åt den på skolan.





Fjärde advent

Bakissöndag, matchsöndag, degsöndag eller chillsöndag? Kalla det vad man vill, det är i alla fall söndag. Idag har vi haft match. Ingenting märkvärdigt, vi vann med 40.

Igår hade vi det väldigt trevligt och jag träffade många bekanta människor. Vi träffade en kollega och det kan vara det bästa som hände på hela kvällen. Jag älskar när han är så där på gränsen till för full. Jag vet inte hur länge jag skrattade. Men nog fick jag ont i magen alltid. Flera gånger om. Jag undrar var han får allt ifrån.. Nä, fan vad roligt det var. Jag tror nästan att vi var dom sista ut från Allstar igår.





Igår körde jag på en stram hästsvans och helsvart outfit.

Ångra sig kan man göra imorgon

Ni som har tittat in på facebook vet redan att jag fått sluta tidigare och har därför korkat upp vinflarran. För säkerhetsskull lägger jag upp det här också. Så att alla vet.




You make me warm

Jag fick faktiskt sluta tidigare igår då det hade blivit ett missförstånd i garderoben. Det var faktiskt jätteskönt att slippa jobba hela natten. När jag kom hem gick Sarah och jag över till Emil för att kolla in hans nya lägenhet. Vi började se The Hangover 2.. Det var inte många tysta minuter då inte. Man kan helt enkelt inte sluta skratta åt den där filmen. Alan är bäst. Helt klart.

Idag vaknade jag första gången vid kvart i 12. Jag somnade sedan om och klev inte upp förrän klockan två. Det var också skönt. Idag börjar arbetsdagen klockan 17 och pågår så länge som cheferna vill. Jag jobbar dock inte garderob idag men det kan ändå sluta med att jag är kvar hela natten - Om jag får sälja på golvet alltså. Jag är väldigt trött i kroppen så innerst inne hoppas jag faktiskt att jag inte behöver göra det. Men om det är det de säger så är det bara att lyda.



Jag åker och jobbar..

.. Hela kvällen och natten. Först servis och sen garderob. Ha en bra kväll allihopa! Det tänker i alla fall jag försöka ha :)


Mys några hus längre ner på gatan

Hänger på Jossans-place med några goda. Inte bokstavligt talat alltså..

Jag och det dåliga samvetet går hand i hand

Jag har jättedåligt samvete för att jag än en gång inte kan vara med på konditions -och styrkepasset på idrotten. Nu ska jag till tandläkaren eftersom jag (läs mamma) har ringt dit och klagat på att jag har ont i tänderna. En och en halv visdomstand och en av hörntänderna gör fruktansvärt ont så jag bestämde mig för att det var dax att undersöka dem. Jag har redan bokat om tiden en gång och om jag inte går idag får jag en tid i januari, februari eller mars. Jag har dock pratat med idrottsläraren som sa att det går att lösa så att jag får med den här biten inom idrotten också. Tack snälla! Jag har dock fortfarande dåligt samvete...

Nu tänker säkert vissa "Men ååh, vilken big deal!?!". Ja, för mig som stävar efter högsta betyg är det det. Då kan man inte bara lalla runt och tro att allt ska lösa sig. Det är därför jag har dåligt samvete. Trots att det brukar hjälpa att skriva av sig känns det faktiskt inte så mycket bättre just nu.. Nåja, det är i alla fall bättre än att inte skriva det alls.



Julklappspyssel

Sedan den dagen Sarah sa att hon hade den perfekta julklappen till mig har jag haft ångest eftersom jag inte har vetat vad jag ska ge till henne. I förrgår hjälpte John mig att komma på en sak. Nu har jag också den perfekta julklappen. Jag sitter och håller på med den nu. Fixar och trixar lite grann. Snart är jag nöjd. Jag hoppas att hon också kommer tycka om den. Men det tror jag. Eller jag nästan vet det.

Nu hoppas jag bara att den hinner komma innan den 22:a då vi åkter ner till farmor för att fira jul.



Kan ju lika gärna dela med mig..

Här om dagen skulle jag öppna badrumsdörren men råkade på något sätt ha stortån i vägen så när jag skulle ta ett steg in i badrummet tog jag istället ett steg rakt in i dörren.. Kan påpeka att en dörrkant är väldigt vass. Och hård.

Lärdom av detta: Ha koll på fötterna när du öppnar en dörr. Dina tår kan vara vägen.

Potatisbil

Igår vid middgen fick jag lite tråkigt. Tråkigt vid middagsbordet för mig beyder leka med maten som finns kvar på tallriken... Inte dåligt va?


Jag vet inte vad jag ska tro om dig längre

Efter fiskgratängspratet igår kom vi liksom in i en massa prat om lukter. John bekänner en grej. Värt att nämna innan är att utanför en av våra gallerior här i stan finns ett luftutblås med luft som kommer från ett soprum. Det luktar allstå skitäckligt när man går förbi. Hålla-andan-äckligt rent ut av.

John: Ni vet det där luftutblåset utanför Strand, där det luktar så äckligt? Jag måste liksom dra in ett rejält andetag varje gång jag går förbi för att känna lukten för dagen. Kolla dagsläget alltså. Vissa dagar är det ingenting och andra så att man knappt överlever när man får förbi...

Förlåt John, men det var faktiskt något bland det äckligaste jag har hört. Ni som vet hur det luktar vet att man måste hålla andan när man går förbi för att inte svimma. Tanken av att han drar in luften och därmed lukten, ner i lungorna för mig väldigt illamående.

Ett inlägg om fiskgratäng

Vi hade en intressant konversation idag när vi arbetade med instuderingsfrågor i religionen idag. Plötsligt kläcker Anna ur sig att det luktar sjukt äckligt i klassrummet. Då börjar alla nästan i kör instämma. Alla hade alltså tänkt det men ingen hade sagt något. Eftersom vår skola ligger mitt mellan två restauragner, påstod vi att lukten borde komma från ventilationsystemet. Vi spann i alla fall vidare vidare på det där och vår religionlärare satt ord på lukten. "Gårdagens skolfiskgratäng som stått framme på ett bord under natten". Doften vi kände var inte speciellt stark men blossade upp lite då och då. Vid varje inandning var man liksom tvungen att koncentrera sig och känna om det fortfarande luktade illa. Så svag var ändå lukten. Men den var märkbar. Kort och gott kan man säga att det var smygäckligt helt enkelt. Efter en stund blev lukten konstant starkare och vår lärare beskrev den då som "Att någon har slått på ugnen på 70 grader och glömt den där fiskgratängen (från dagen före) i den. Att den liksom får stå i bastuvärme". Vår lärare är så otroligt bra på att sätta ord på allting. Vi alla tänkte samma sak men endast han kunde få ut dem i ord. Måste medge att det var en av de roligaste religionlektionerna vi har haft.

Måste också nämna att när jag sedan gick hem från skolan och gick förbi en av restaurangerna, gick jag igenom en vägg av samma lukt. Minen jag gjorde då borde ha varit värt alla pengar i världen.



Får inte bilden till rätt storlek. Men ni förtår nog poängen ändå.

Frisyren

Lovade att lägga upp bättre bilder på frisyren i lördags. Bättre sent en aldrig va? Tänk detta till mina skinbyxor och en skjorta upptill. Kanske kör det på nyår?







Jag hatar fortfarande rubriker

Jag mötte upp John på det nya fiket Friends By Bo's idag efter skolan. Där satt vi och pratade om allt möjligt innan vi drog till hans och hans familjs nya lägenhet. Den var jättefin och har ett superbra läge. Hej, sovplats efter sena krogkvällar (hehe)! Halv sex var det dax för hälsokurs och ännu en scanning. Det går fan helt okej. Och nu tränar jag inte helt seriöst heller och äter verkligen inte rätt! Hur kommer då resultaten se ut efter några veckor med seriös träning och bra mat? Kan inte bli annat är bättre.





Marknadsföring

Idag hade vi en jätteintressant föreläsning på skolan. Den hölls av Tim Foster och handlade om marknadsföring. Han höll den på engelska men trots det var det jättelätt att förstå. Jag vet inte om det är för att han är pedagogisk eller för att jag är bäst på engelska? Eller vänta, klart jag vet. Jag är bäst på engelska. Han är i alla fall enormt rolig att lyssna på och det blev extra roligt då han drog exempel om sina barn eftersom jag känner dem. Medan föreläsningen pågick blev jag faktiskt väldigt intresserad på att ta några av hans klasser på universitetet. Vem vet, det kanske blir så i framtiden.

Om ni får chansen att lyssna på honom, ta den! Det rekommenderar jag.



Varför kan det aldrig gå hela vägen?

Vi vann ingenting.. Men det var gode nära! Möbler för 15000 eller en weekend i Paris hade dock inte suttit fel.






Tredje advent

Igår sov jag länge för att ta igen mig efter fredagens jobb och för att förbereda mig för dagens jobb. Började 16 och det gick jättebra! Det kändes som att jag hade mer koll på allting igår och bättre kommer det bli. Kring 00 gick jag över till garderoben och körde resten av kvällen där. Jag var så himla sugen på att gå ut när jag såg mina vänner vara där. Men det får bli nästa helg eller helgen efter det.

Nu ska mamma, Sarah och jag spela bingolotto. Hur länge sen var inte det?! Så här på tredje advent och allt. Jag hoppas att ni håller tummarna för mig!



Sara är en ängel

Idag efter skolan fågade jag min söta syster om hon hade lust att göra en uppsättning i mitt hår. Hon sa glatt ja men jag hade ett krav. Att jag skulle kunna ha frisyren på jobbet. Resultatet blev jättesnyggt! Visar en bättre bild imorgon.



Från en dag till en annan

Jag är så fruktansvärt glad idag! Jag kanske behövde den där dagen igår... Jag ver inte speciellt glad när jag vaknade men jag fick tillbaka mitt matteprov idag. Jag trodde så innerligt att jag skulle få mitt första IG i hela mitt liv men JAG KLARADE DET!!!! Jag hoppade nästan upp i taket när jag fick tillbaka det! Jag blev så enormt glad och framför allt stolt över mig själv! Fan vad jag är bra. Det går inte ens att beskriva hur glad jag är just nu. Vill bara skratta. Idag är en bra dag. En mycket bra dag. Jag ska ta tillvara på den här dagen och säga till alla jag tycker om att jag verkligen gör det. Vad som helst kan hända men just nu är livet bra. Kanske lite för bra?

En bild brukar säga mer än tusen ord.. Men just nu kan ingen bild beskriva hur bra jag mår. Dock visar den här gamla godingen det ganska bra.



Det är inte min dag idag

Det löste sig med redovisningen. Puh, nu kan jag slappna av. Har sprängande huvudvärk och är faktiskt lite less. Det var väldigt länge sen jag var det. Men nu känner jag liksom inte för någonting.. Går nog och lägger mig snart. Efter en skål glass kanske.

Jag blev inringd till jobbet idag. Fick köra servis, det är jätteroligt. Eller roligare än garderoben i alla fall. Jag ska jobba imorgon också. Skulle egentligen göra annat men eftersom personen jag skulle vara med hade ändrat sina planer tänkte jag att jag lika gärna kunde jobba. Det blir servisen då också.

Jag känner faktiskt inte för att skriva något mer. Inte ens fundera ut ett bra avslut. Jag skriver imorgon. Förhoppningsvis är jag på bättre humör då. Natti natti.

Från en bra dag.


En sjuhelvetes upptäckt

Känslan av att lämna hemmet sist och komma hem först är underbar. I vanliga fall.. Men inte när man börjar jobba på tre timmar, har en granne som just startade skotern och körde iväg och definitivt inte när man har en halvtimmes redovisning att plugga till och inser att en del av sitt meterial är stårlöst försvunnet. Vad fan ska jag ta mig till? Jag vet att jag har skrivit massor som jag inte ens hittar.. Var är dokumenten? Paniken sprudlar i kroppen just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag hinner inte åka tillbaka till skolan för att titta om det finns där. Jag hinner inte skriva om det eftersom redovisningen är imorgon! Herregud... Herregud... Herregud. Varför kunde jag inte kommit på det här några dagar tidigare? Varför? Varför? Varför? Fan.

En bild säger med en tusen ord

Fick en chock när jag kom hem till pappa i söndags. Lena (pappas kvinna) hade julpyntat. Behöver jag ens nämna att hon visst samlade på tomtar? Och det här är inte ens allt..


Forever alone

Sitter för tillfället på skolan och är nådig irriterad. Eller ja, inte så irriterad som jag borde vara... Antar att jag har slutat bry mig. Vi har grupparbete i samhällskunskapen och mina gruppmedlemmar är än en gång inte här. Vi har redovisning på fredag fast vi skulle egentligen ha den idag och därför trodde jag verkligen att dom skulle vara här. Men icket. Jag ber till Gud att dom har gjort det dom ska. Men det tror jag. Det hoppas jag.

En rolig grej

Jag vet inte om jag berättade om plåtningen som Matilda och jag gjorde för Sarah som ett av hennes projekt i skolan för ett tag sen? I alla fall har vi fått tillbaka några av bilderna nu. Temat var gotiken (jag) och renesansen (Matilda). Trots att vi är amatörer tyckte jag att det ändå blev ganska coolt. Här är resultatet. Visar fler bilder när jag har fått dom.





Ooooopppaa

Kom just på att jag glömt öppna flera dagar på kalendern! MER GODIIIIIS IDAAAAAG, JIIIIPPPPPI!

    

Seger när jag kom på det.

    

Oj oj, hela tre luckor!

    

Då tänkte jag "Varför inte äta alla tre på samma gång?"

    

Passade samtidigt på att njuta lite extra!

    

De små chokladbitarna var snabbt borta och jag längtar tills jag får öppna nästa lucka, imorgon alltså. För man kan faktiskt inte äta upp någon i förväg. Så gör man bara inte. Det vet väl alla?


Måndagsmys

Sitter hos mannen, myten och legenden för att citera Sarah - Anders Burra Bu alltså. Har lekt med kusinerna och tittat och tittar fortfarande på hockeyn. Luleå är inte bra just nu... Man blir faktiskt lite förbannad. Hur kan det vara så svårt att få in puckjäveln?

Mobilkameran glödde på marknadsföringen

Jag älskar hur oseriösa vi kan vara med varandra.



SNÖÖÖÖ

Idag har vi äntligen fått snö på marken här uppe i Luleå! Så passande så här efter andra advent och när det bara är tre veckor kvar till Julafton. När jag gick hem från bussen passade jag på att gå där ingen annan hade gåt tidigare bara för att höra det underbara knastrande ljudet under skorna.





Söndag den fjärde december tvåtusenelva

Det gick förvånadsvärt bra att jobba igår. Vid tolvtiden tror jag att jag var så trött så att jag gick på reserverna och var därför enormt pigg och glad utåt. Jag är glad att det var en hyffsat lugn kväll ändå, annars hade jag nog brutit ihop.

Idag spelade jag min första match på över en månad. Det var jätteroligt och det gick ändå rätt okej. Gjorde tolv pinnar vilket är ganska bra. Men nu är jag på gång i alla fall! Skönt.

Jag kom just hem från pappa där hela familjen har ätit middag. Vi har börjat med det nu när Sar
ah och jag bara bor hos mamma och Erik har egen lägenhet, så att vi i alla fall träffas en gång i veckan. Vi har haft jättetrevligt och mysigt. Eftersom vi hade match tidigare idag hade vi ingen träning och kunde därför vara där lite längre. Det kändes bra. Måste liksom spendera all tid man få med honom nu när han snart flyttar...


Eftersom jag inte har någon fungerande taklampa i mitt rumfår det bli en klassisk badrumsbild. Men ingenting fel på det va?

Tolv och en halvtimmes-pass

Igår hann jag inte blogga eftersom jag kom hem från skolan så sent. Det blev ett pass från 17 till 03.30. Min garderobschef frågade mig igår om jag kunde börja lite tidigare idag, alltså vid sju istället för nio. Självklart sa jag ja! Han ringde mig i morse och frågade om jag kunde komma in redan vid klockan tre. Han hade haft feber under natten och kände sig risig, hur kan man säga nej då liksom? Så nu är jag färdig fixad och ska snart åka in. Pass från 15 till 03.30 idag då. Måste erkänna att det faktiskt känns ganska tungt.

Kom gärna in på Allstar och säg hej. Det skulle göra mig glad.



Jag ställde klockan fel

När klockan ringde för första gången i morse, snoozade jag den bara. När jag vaknade nästa gång var det en kvart kvar tills jag skulle gå till bussen. Jag flög upp ur sängen, sminkade mig i princip samtidigt som jag klädde på mig, slängde ner frukosten i väskan och sprang till bussen. När jag väl sitter på bussen pustar jag ut. Går fridfullt till skolan eftersom jag faktiskt har all tid i världen. Jag tänkter nästan att det här morgonen är för bra för att vara sann... När jag kommer till skolan visar det sig att jag hade rätt. Jag slänger en blick på skolans stora klockan och blir chockad. Klockan är bara 9, fast jag trott hela morgonen att jag skyndat mig för att vara framme i skolan klockan 10! Mitt humör sjunker till botten och jag blir arg för att jag kunde sovit en timme längre. Det visar sig sedan att jag inte alls kommit en timme tidigare utan att vi började 09.20. Mitt humör gick genast upp i topp igen!

Slutsatsen av detta - Bra morgon punkt